DruštvoPress centar

Novinari radio-televizije traže smenu rukovodstva

 

Zaposleni u JP “Štampa radio i film”, doneli su danas odluku o stupanju u štrajk, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, a od opštinske uprave, koja je osnivač tog preduzeća u čijem sastavu posluje regionalna radio-televizija, zatražena je smena v.d. direktora i Upravnog odbora.

Odluku o štrajku doneta je na današnjem sindikalnom zboru, gde su iznete optužbe na račun poslovanja firme i uredjivačke politike.

Novinari su ocenili da je ova radio-televizija iskorišćena za “lični obračun” članova UO sa političkim neistomišljenicima u ovoj opštini, zbog čega je od osnivača zatražena smena v.d. direktora Nebojše Djuričića i kompletanog Uprvnog odbora čiji je predsednik estradni menadžer Saša Mirković.

“Radnici su posebno postali nezadovoljni pošto su saznali da je 18. avgusta direktor Djuričić novac iz opštine za plate radnika ŠRIF-a, upotrebio za uplatu milion dinara firmi ‘Beoton’ čiji je vlasnik Saša Mirković, zbog navodnog duga koji ŠRIF ima prema toj firmi”, izjavio je agenciji Beta v.g. predsednika sindikata i urednik informativnog programa, Darko Stojadinović.

Prema rečima Stojadinović, zaposleni su ocenili i da je sadašnjom uredjivačkom politikom često vršen pritisak na novinare.

“Mnoge priolozi na televiziji su bili nametnuti u lične svrhe i dirigovani od strane rukovodstva. Dežurnim novinarima je naredjivano da te priloge, koji su često imali cilj obračun sa političkim protivnicima, objavimo na početku dnevnika iako se njima kršio novinarski kodeks”, rekao je Stojadinović.

On je dodao i da poslovodstvo firme nije reagovalo na zahtev sindikata koji je tražio transparentnost nekih ugovora, a pre svega ugovor sa glavnim i odgovornim urednikom radio-televizije, Draganom Hadži Antićem.

Direktor Djuričić je odbio sve optužbe zaposlenih na račun finansijskog poslovanja firme, dodajući da su svi ugovori dostupni javnosti.

“Od mene niko nije tražio ugovore na uvid i svi dokumenti, kao i dokument sa Hadži Antićem su dostupni svima“, rekao je Djuričić agenciji Beta.

On je potvrdio da je deo novca koje je iz budžeta uplaćeno ŠRIF-u uplaćen firmi Beoton, jer je ta firma pozajmila novac ŠRIF-u za isplatu zarada.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X