IntervjuRukometSport

Trener borskih rukometašica: Hoćemo da evropsko takmičenje pamtimo po dobru

 

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) – Evropska rukometna federacija je objavila kalendar takmičenja za ženski “Čelendž” i “EHF” kup. Srbija će imati četiri predstavnika na ovim takmičenjima, a jedan od timova je i ŽRK Bor. O samom klubu i ostalim takmičenjima koja predstoje razgovarali smo sa Zoranom Barbulovićem, trenerom ovog kluba.

 

Intervju vodio Aleksander Ilić

 

– ŽRK Bor beleži odlične rezultate zbog kojih su Borani ponosni. Jel možete da ih nabrojite?

Poslednjih je godina ŽRK“Bor-RTB“ osvajao titulu najboljeg kluba u Opštini. Priznanja su osvajanja na osnovu uspeha prve ekipe, ali i na osnovu rezultata u radu sa mlađim kategorijama. Prva ekipa je izborila status superligaša i u toj konkurenciji ove godine ostvarila najveći uspeh osvajanjem petog mesta i prvi put izborila pravo učešća u jednom od Evro kupova. Međutim, u klubu pored prve ekipe imamo i četiri selekcije mlađih kategorija sa preko 120 devojčica. Sve naše selekcije igraju i svoje lige, u njima ostvaruju sve bolje rezultate, što je dovelo do toga da imamo nekoliko reprezentativki u selekcijama Srbije. Ovi podaci govore da klub želi stabilnost u super ligi Srbije, ali i da želi da kroz posvećenost mlađim selekcijama što više devojčica trenira rukomet i da što veći broj zaigra za prvu ekipu.

 

Veruje u svoje igračice: Barbulović

-Kakve su trenutno  aktivnosti u klubu, s obzirom da sledi evropsko takmičenje? 

Situacija u klubu je takva da su svi članovi uprave, treneri i igračice već „aktivni“ iako je trenutno pauza u trenažnom procesu. Aktivni su zbog predstojećeg prvenstva koje kreće u drugom delu septembra, ali i zbog žreba i učešća u Čelendž kupu. Oba takmičenja iziskuju veliku pripremu, dodatnu organizaciju, dodatne finansije. Potrebno je sastaviti i ekipu za narednu sezonu i zato za sve nas u klubu gotovo i da nema odmora. Imamo veliku obavezu da spremniji i bolji budemo na narednom prvenstvu, zato smo i svi maksimalno angažovani u svojim zadacima.

 

-Nedavno se povredila Emilija Veljković, koja će zbog toga propustiti Evropsko prvenstvo? Kakav je zdravstveni bilten ostalih takmičarki?

Nažalost, povrede su sastavni deo sporta, pa tako ni naše igračice u klubu povrede nisu zaobišle. Prerhodno prvenstvo je bilo dugo, igrali smo čak 28 utakmica, što je iscrpelo igračice, pa samim tim izazvalo i niz lakših i težih povreda. Pored povreda i operacija naših „krila“, Milice Novaković i Emilije Veljković, povredu je na pripremama sa kadetskom reprezentacijom Srbije doživelo još jedno krilo iz našeg kluba, Aleksandra Simić. Sve će to dodatno otežati pripremu ekipe, pa zato moramo ovu pauzu da iskoristimo za što brži oporavak ovih i svih ostalih igračica.

 

-Kakva su vaša očekivanja u takmičarskim izazovima koji vas očekuju u narednom periodu?

Očekivanja svih nas u klubu su da, kao prvo, na pravi način organizujemo i odigramo utakmice koje nas čekaju u Čelendž kupu. Pošto je to naše prvo učešće u nekom od Evro kupova, želimo da ostane upamćeno samo po lepom, da što duže igramo u njemu, i da dostojno reprezentujemo naš klub i grad. U prvenstvu super lige želja je da se ponove prošlogodišnji rezultati, a to je da se borimo za sredinu ili čak i gornji deo tabele. Nezahvalno je sada bilo šta prognozirati jer još nismo sastavili ekipu, nisu to uradile ni ostale ekipe iz naše lige, a bitan faktor biće i tok oporavka naših igračica. Želimo da nastavimo „rastući“ trend u napredovanju naših mlađih selekcija, da i dalje igraju u svojim ligama, ali i da ostvare čak i bolje rezultate. U svakom slučaju, klub veoma ambiciozno ulazi u predstojeću sezonu, veliki ciljevi su pred nama, očekuje nas težak posao. Verujem da ćemo uspeti u našim ciljevima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Borski karatisti u Super ligi osvojili šest zlatnih medalja

Ist Media

Ubedljiva pobeda rukometašica Bora u derbiju

Đorđe Živković
X