Predstavnici OEBS-a sa rukovodstvom opštine razgovarali o nacionalnim manjinama

606 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Bor je oduvek važio kao grad koji je „dom svakome i za svakoga”. U Bor se dolazilo sa svih strana, kako bi se teškom mukom zaradio onaj čuveni „hleb sa sedam kora”.

Zato i ne čudi podatak da u Boru zvanično živi 27 nacionalnih manjina, prema nekim nezvaničnim podacima, ta cifra je čak 34. Upravo, povodom razgovora o položaju nacionalnih manjina u Boru, opštinu su posetili predstavnici Kancelarije visokog komesara nacionalnih manjina OEBS-a iz Haga i tom prilikom razgovarali sa predsednikom opštine Bor Aleksandrom Milikićem.

„Drago nam je što imamo priliku da se upoznamo i razgovaramo o temama zajedničkog interesa, naročito o pravima nacionalnih manjina”, naglasila je Nataša Andonova Karter, viši savetnik komesara za nacionalne manjine OEBS-a.

Predsednik Milikić se ovom prilikom osvrnuo na rad Centra za kulturu, koji ima programe vezane za nacionalne manjine, kao i na diverzitet u globalu tradicije i kulture nacionalnih manjina koji se gaji u Boru i naglasio da će lokalna samouprava ovako nešto uvek podržavati.

Radi boljeg rešavanja problema i statusa nacionalnih manjina, u Boru je formiran Savet, kao i radna tela za međunacionalne odnose.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X