Predstavnici OEBS-a sa rukovodstvom opštine razgovarali o nacionalnim manjinama

335 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Bor je oduvek važio kao grad koji je „dom svakome i za svakoga”. U Bor se dolazilo sa svih strana, kako bi se teškom mukom zaradio onaj čuveni „hleb sa sedam kora”.

 

Zato i ne čudi podatak da u Boru zvanično živi 27 nacionalnih manjina, prema nekim nezvaničnim podacima, ta cifra je čak 34. Upravo, povodom razgovora o položaju nacionalnih manjina u Boru, opštinu su posetili predstavnici Kancelarije visokog komesara nacionalnih manjina OEBS-a iz Haga i tom prilikom razgovarali sa predsednikom opštine Bor Aleksandrom Milikićem.

 

„Drago nam je što imamo priliku da se upoznamo i razgovaramo o temama zajedničkog interesa, naročito o pravima nacionalnih manjina”, naglasila je Nataša Andonova Karter, viši savetnik komesara za nacionalne manjine OEBS-a.

 

Predsednik Milikić se ovom prilikom osvrnuo na rad Centra za kulturu, koji ima programe vezane za nacionalne manjine, kao i na diverzitet u globalu tradicije i kulture nacionalnih manjina koji se gaji u Boru i naglasio da će lokalna samouprava ovako nešto uvek podržavati.

 

Radi boljeg rešavanja problema i statusa nacionalnih manjina, u Boru je formiran Savet, kao i radna tela za međunacionalne odnose.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X