DruštvoNaslovi.netTema dana

Dan opštine Knjaževac dočekuje bez zaduženja i bogatijom infrastrukturom

KNJAŽEVAC, (IST Media, foto: Ist Media) Dan kada su 1833. godine tadašnji stanovnici Gurgusovca oslobođeni od vekovne turske vladavine, kada je posle 437 godina zbačena turska vlast a Gurgusovac pripojen matici, proslavlja se kao Dan ove opštine.

 

Knjaževčani su ovaj 17. maj proslavili svečano, budućnost dočekuju u nadi da će doći bolji dani i bez ijednog dinara kreditnog zaduženja. Mnogo toga lepog što je urađeno proteklih godina u „Veneciji na Timoku“ urađeno je spostvenim sredstvima i iz skromnog budžeta.

 

„Knjaževac je danas grad koji nikome ne duguje ništa, osim svojim precima počast a svojim potomcima budućnost. Sve investicije, u školstvo, zdravstvo, u socijalnu zaštitu, infrastrukturu i uređenje grada, uradili smo sopstvenom mukom i sopstvenim sredstvima. Ljubav prema ovom gradu daje nam energiju i volju za nove pobede, za pobede našeg vremena. U našem vremenu, pobeda je svaki novi hektar pod voćem, svako novo stado ovaca, novootvoreno radno mesto, svaki kvadratni metar asfalta“, rekao je na Svečanoj akademiji u Domu kulture predsednik opštine Milan Đokić.

 

On je izrazio nadu da će baš ovi rezultati i buduće investicije, a samim tim i nova radna mesta, doprineti prestanku odlaska mladih iz Knjaževca.

 

Majske nagrade, najviša opštinska priznanja ove godine dobili su Obren Ristić, član Udruženja književnika Srbije, Saša Jović, direktor Alfa klime i Vinarije Jović, profesor Knjaževačke gimnazije Dragan Jovanović, umetnički rukovodilac Škole folklora “Kolo“ i Barka brass bend – Slavoljub Tomić.

 

Ovogodišnji dobitnici Majske nagrade (foto:knjazevacinfo.rs)

 

Umetnički deo svečansoti pripao je pijanisti Milošu Veljkoviću i violonisti Dušanu Panajotoviću, koji su i sami, tražeći svoj put u umetničkom svetu, bili dobitnici najviših priznanja knjaževačke opštine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević
X