HronikaНекатегоризовано

Građevinski radnik poginuo na radnom mestu

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Juče, 10.08. nešto pre 11:00 časova u Zaječaru se desila nesreća prilikom koje je radnik firme „BELLOPAN“, tridesettrogodišnji Mladen Durmišević pao sa zgrade u ulici Milovana Glisića 48 gde je čistio šut sa terase na četvrtom spartu. Odmah je prevezen u bolnicu u Nišu, gde je oko 14:00 časova od zadobijenih povreda preminuo.
U trenutku kada je prosipao otpad sa terase na trećem spratu, na kojoj nije bilo zaštitne ograde, pao je sa visine od 9,6 metara.

 

Čišćenje stambenog objekta u izgradnji poslodavac „BELLOPAN“ izvodi na osnovu ugovora koji je zakljucio sa investitorom.

 

Inspektoru rada ja stavljen na uvid ugovor o radu koji je poslodavac zaključio sa preminulim na odredjeno vreme, počev od 01. avgusta ove godine, kao i prijavu o obaveznom socijalnom osiguranju koja je podneta nadležnoj filijali Fonda PIO.

 

Nadzor je u toku, a na osnovu utvrdjenih činjenica inspektor rada će preduzeti zakonom propisane mere, kaže se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

 

Istaraga je u toku.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pijan prevozio migrante bez vozačke dozvole i još napravio sudar

Ist Media

Za sat i po dve saobraćajne nezgode na novom putu ka Zaječaru

Ist Media

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Trojica muškaraca uhvaćena u krađi drva

Miloš Marković
X