PolitikaTema danaНекатегоризовано

Odbornici SO Knjaževac opet o budžetu. Đokić – naš uspeh je otplata svih kredita

Sat vremena bilo je dovoljno odbornicima da iscrpe dnevni red od 11 tačaka. Najviše polemike donelo je razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta za prvih šest meseci tekuće godine.

 

 

KNJAŽEVAC, (IST Media, Saša Todorović) Žustra polemika na relaciji vlast – opozicija “usijala” je već visoku temperaturu u maloj sali Doma kulture. Primedbu na neadekvatne uslove za rad, na samom početku sednice, imao je Darko Živković, šef opozicione odborničke grupe SPS-PUPS. Zamerio je organizaciji i na lošem ozvučenju, po kome izlaganje predsednika Skupštine čuju samo prva tri reda prisutnih.

 

SO Knjazevac - odbornici 1

SPS: Ne čujemo se

 

Ankica Marković, šefica Odeljenja za budžet i finansije, navela je podatak da je opština otplatom zadnje rate kredita jedna od retkih opština u Srbiji koja nema nikakvu kreditnu zaduženost. Socijalista Živković ponovio je tezu s prethodnih sednica da je planirani budžet najgori u poslednjih 20 godina, te da se nerealno planiraju lokalni prihodi.

 

 

Opštinu Knjaževac hvale političke opcije s vrha republičke vlasti, kojima vladajuća garnitura na lokalu i ne pripada. Tu naravno ne mislim na socijaliste. Hvale nas jer smo jedna od retkih opština bez kreditnog zaduženja. Iza nas će ostati dela, a ne samo reči, kao kod kolege Živkovića. Obezbedili smo 150 miliona dinara za sanaciju lokalnih puteva. Sa tom stavkom retko ko u Srbiji može da se pohvali. Više od 100 miliona dinara uloženo je u poljoprivredu. Pogledajte kako izgleda grad – rekao je Milan Đokić, predsednik Opštine, dodavši je je nabavka za javni prevoz napokon uspela, te da će se sve kategorije stanovništva, od polovine avgusta, prevoziti besplatno.

 

Milan Djokic - obracanje

 Đokić: Hvale nas jer se ne zadužujemo

 

Bilo je “varnica” i u nastavku sednice, na relaciji Živković (SPS) – Đokić (NP Knjaz), o tome ko leči frustracije, ko je samozaljubljen, ko vodi najgoru kadrovsku politiku i ko vrši mobing nad nadređenima.

 

Darko Zivkovic - SPS-PUPS

Živković proziva Đokića zbog loše kadrovske politike

 

Ostale tačke dnevnog reda usvojene su bez polemike, kao što su: izveštaj o radu Crvenog krsta, predlog odluke o osnivanju Saveza skupštine gradova i opština Jugoistočne Srbije, Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou. Za direktora JP “Sportsko-turistički resursi Knjaževac” izabran je Milan Živković, dosadašnji VD ovog preduzeća.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X