DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Nema opasnosti od poplava u Donjem Milanovcu

DONJI MILANOVAC, (J.B.K. IST Media) – U očekivanju nadolazećeg poplavnog talasa, đerdapska akumulacija ispred Hidroelektrane “Đerdap 1” skoro potpuno je ispražnjena, pa je nivo jezera niži sedam metara od uobičajenog, kako bi primio nadolazeće velike količine vode. Voda se povukla na nekim mestima i pedesetak metara od obale, ali ovako nizak vodostaj nije uslovio obustavu plovidbe .

 

14

 

„Plovidba u našem sektoru na potezu od Golupca do Timoka nije obustavljena, međutim teretnih brodova nema jer je voda uzvodno veoma jaka i plovidba uzvodno za teretne brodove je ekonomski neisplativa. Plovidba putničkih brodova odvija se doduše uz kašnjenja, ali po ustaljenom redu vožnje. Trenutni protok vode je oko 15 hiljada kubnih metara vode u sekundi, a potencijalna opasnost postoji u pojedinim naseljima između dve dunavske elektrane i u Radujevcu ispod HE “Đerdapa 2” u kome se podiže nasip visine 1,3 metara za koji se računa da će sačuvati ovo naselje od poplava“, saznaje Istmedia od kapetana Srećka Nikolića iz Lučke kapetanije Prahovo.

 

I Donjomilanovčani su se uključili u prikupljanje pomoći za postradale u poplavama u Srbiji.

 

Već prvog dana pozivu neformalne grupe „Frajle“ odazvao se veliki broj stanovnika Donjeg Milanovca koji u Dom kulture donose hranu, sredstva za higijenu, lekove, odeću, ćebad, flasiranu vodu.

 

„Drago nam je što su naši sugrađani shvatili ozbiljnost situacije i što u okviru svojih mogućnosti pomažu, svesni da je svaka pomoć u ovakvoj situaciji dobrodošla. Donetu pomoć sortiramo i prosledićemo je tamo gde je najpotrebnija“, rekle su nam Dragana, Tanja, Slavka, Nadica, Jasmina, još po jedna Dragana i Tanja, kojima su se pridružile i druge Donjomilanovčanke spremne da pomognu kod prijema i sortiranja donete pomoći.

 

9 6 1 3

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević
X