april, 2023

20apr(apr 20)18:0028(apr 28)21:00Narodna biblioteka Bor - Turneja Slobodne zone

slobodna zona

Još

Detalji

Prolećna filmska Turneja, koja će besplatno predstaviti sedam najzapaženijih ostvarenja sa prošlogodišnjeg festivala Slobodna zona, uključujući i veliki svetski hit “Trougao tuge”, biće održana od 20. marta do 20. juna u preko 50 mesta u Srbiji.

U Narodnoj biblioteci u Boru filmovi iz Slobodne zone biće emitovani po sledećem rasporedu:

 

20. april, 18h

Časna sestra fudbalski trener (igr.)

režija: Roberto Bueso; Španija, 109′

Veoma neobična časna sestra Marina poslata je u internat za dečake kome preti zatvaranje. Iako dečaci Marinu dočekuju uz razne podvale, zahvaljujući njenom lukavstvu, postaće veoma nalik porodici koju nikada nisu imali.

21. april, 18h

Trougao tuge (igr.)

režija: Ruben Estlund; Švedska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Turska, Grčka, 150′

Film nagrađen Zlatnom palmom na Kanskom festivalu prati par manekena i influensera pozvanih na luksuzno krstarenje kako bi doprineli glamuru neobičnog i prebogatog društva koje se našlo na jahti. Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu s grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu, stare društvene hijerarhije se raspadaju i preokreću.

24. april, 18h

Pisanje vatrom (dok.)

režija: Rintu Tomas i Sušmit Goš; Indija, 92′

Žene iz indijske novinske organizacije Khabar Laharije, sve iz kaste dalita („nedodirljivi“), spremaju se da pokrenu digitalno izdanje novina, iako mnoge od njih nemaju kod kuće čak ni struju. Nagrađivani dokumentarac pokazuje šta danas znači biti žena i novinarka u marginalizovanim zajednicama u Indiji.

25. april, 18h

Utama (igr.)

režija: Alehandro Loajsa Grisi; Bolivija, Urugvaj, Francuska, 87′

U centru zbivanja je par ostarelih stočara iz plemena Kečua koji čitavog života žive na sušnim ravnicama Bolivije i, uprkos sve većim poteškoćama, nisu spremni da odu. Odupreti se ili biti poražen neprijateljski nastrojenim okruženjem i nemilosrdnim protokom vremena?

26. april, 18h

Ljubav, nemačke marke i smrt (dok.)

režija: Džem Kaja; Nemačka, 96′

Film-esej koji govori o poslovima turskih emigranata, njihovoj nostalgiji i njihovoj muzici, živo ispričana filmska enciklopedija turske muzike u Nemačkoj.

27. april, 18h

Nežno (igr.)

režija: Ana Ester Nemeš i Laslo Čuja; Mađarska, 92′

Film o opsesiji bodibildingom, romantici, (ne)ispunjenosti i ljubavi ispričan između serija ponavljanja i brojanja kalorija.

28. april, 18h

Prekovremeni rad (igr.)

režija: Erik Gravel; Francuska, 88′

Fantastično psihološki nijansiran, film prati samohranu majku koja ne želi da odustane od boljeg posla i koja nastoji da svojoj deci i sebi obezbedi pristojan život. Drama se odvija tempom koji potcrtava paradoksalne situacije u kojima se svaka osoba može naći – kako obezbediti sebi nešto ako konstatno moramo da ostajemo u zoni komfora da bismo uspeli da preživimo?

Vreme

20 (četvrtak) 18:00 - 28 (Petak) 21:00

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X