BorDruštvoPolitika

Od 1. januara Grad Bor subvencioniše račune za komunalne usluge. Pomoć samo određenoj grupi građana

 

Kako bi podigli standard porodice i smanjili socijalne razlike, koje se i pored intenzivnog razvoja privrede Boru još uvek osećaju, lokalni parlament je doneo Odluku da se od 1. januara sa 50 odsto subvencionišu računi za komunalne usluge domaćinstvima, koja po članu porodice imaju manja primanja od minimalne republičke zarade.

Matematički, to praktično znači da bi npr. tročlano domaćinstvo sa ukupnim primanjima od 140 hiljada dinara, a zaradu po članu porodice manju od republičke, odnosno od 53 hiljade, ostvarivalo pravo na subvenciju. U tom slučaju, domaćinstvo bi plaćalo polovinu mesečnih troškova za komunalne usluge, a Grad Bor bi dotirao domaćinstvu do cele mesečne obaveze za komunalije.

Odlukom, koju su doneli odbornici Skupštine grada Bora, biće omogućeno i bespovratno sufinansiranje sanacije fasada zgrada. U tom slučaju iz Gradskog budžeta biće obezbeđena do 70 odsto sredstava za radove, a 30 procenata bilo bi učešće stambene zajednice.

Pravo na bespovratno sufinansiranje tekućeg i investicionog održavanja fasada stambenih i stambeno poslovnih zgrada, kao i na unapređenje energetske efikasnosti zgrada, ostvarila bi ona stambena zajednica koja ispuni uslove, a koji su predviđeni ovom Odlukom.

Na Sednici lokalnog parlamenta u Boru odlučeno je i o imenovanju dosadašnjeg v.d. direktora Nenada Kračunovića za direktora JKP 3. oktobar.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li koristite MIKROBILJE u ishrani? Mi smo probali, pa vam preporučujemo

Marija Dimitrijević

[OGLAS] Restoranu JET SET potreban POMOĆNI KUVAR SA ISKUSTVOM

Ist Media

[NAJAVA] Koncert POVEZUJEMO SRBIJU PESMOM donosi zvuk dalekog Istoka

Miloš Marković
X