BorPolitika

SG Bora – Autobuska stajališta u višim delovima grada – nezakonska misija. Potvrđen mandat odbornici SNS Adrijani Pupovac

Foto: Ist media

Razmatrajući izveštaj Bortravela o realizaciji usluge prevoza za period januar – jun 2024. godine, pored finansijskog obrazloženja o svrsishodnosti i potrebama grada za angažovanjem ovog i ovakvog autoprevoznika, čuo se i jedan konstruktivni predlog odbornika GG Borci za Bor, Dalibora Jovića.

Prema njegovim rečima, ali i na inicijativu žitelja u Novom i Starom Selištu, Kučajni, Čoka Boruluju i GHI, potrebno je uvesti i autobuske linije u ovom delu grada.

Saglasnost i podršku ovom predlogu dao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, ističući da su o ovoj ideji već razmatrane mogućnosti, ali zaključak je da ne postoje zakonski uslovi za organizaciju javnog prevoza u ovom delu Bora.

I Dragan Žikić, predsednik Skupštine Grada Bora povrdio je da se o ovoj mogućnosti razmatralo još pre dve decenije, ali nije se krenulo dalje od “mrtve tačke“ iz prethodno navedenih razloga.

Veći je problem, naglasio je Milikić, vandalizam u Boru, a jedna od meta vandala jesu i autobuska stajališta.

Iako je ugovorna obaveza prevoznika da obezbedi moderna autobuska stajališta, čini se da ugovor nije ispoštovan u potpunosti, te je gradonačelnik Bora na sednici SG rekao da će o tome razgovarati sa ugovaračem i insistirati da se ugovorne stavke u što kraćem roku realizuju.

Početak sednice Skupštine Grada Bora obeležilo je, između ostalog, i potvrđivanje mandata odbornici SNS-a Adrijani Pupovac umesto odbornika te stranke Željka Jocića.

Duže od sat vremena trajala je rasparava o imenovanju Daniela Čorbolokovića za direktora Centra za kulturu.

Odbornici opozicije kritikovali su predlog da Čorboloković ponovo bude izabran, ocenjujući oskudnost kulturnih dešavanja u gradu i organizovanje kulturnih dešavanja o trošku grada, iako su mogli da budu i komercijalni.

Njemu su u odbranu stali odbornici koalicije SNS-SPS, ističući, kako su naveli „bogat kulturni program“ koje je organizovao Centar za kulturu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nakon rebalansa budžeta trećina novca Borana za subvencije javnim preduzećima

Marija Dimitrijević

Marija Gambošević se vratila sa lečenja u Turskoj. Danas se uselila u uređen stan u „samcu“

Ist Media

Povodom hapšenja zbog sumnje u korupciju oglasila se Srbija Ziđin Majning: Pružamo podršku nadležnim organima

Ist Media
X