BorZiđin

Povodom hapšenja zbog sumnje u korupciju oglasila se Srbija Ziđin Majning: Pružamo podršku nadležnim organima

Zijin zastava

 

Povodom hapšenja dva zaposlena u Srbija Ziđin Majning oglasila se danas saopštenjem u kome izražava žaljenje zbog navedenih događaja i u potpunosti pruža podršku i saradnju nadležnim organima u cilju rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti.

Serbia Zijin Mining posvećena je najvišim etičkim standardima u poslovanju i od početka svog rada, dosledno sprovodi politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku mita, korupcije i nezakonitih aktivnosti. Korupcija predstavlja ozbiljnu pretnju ne samo za našu kompaniju, već i za društvo u celini, i stoga osuđujemo svaki oblik koruptivnog ponašanja, navodi se u saopštenju.

Navode da ta kompanija već sprovodi unutrašnju istragu kako bi se utvrdili svi detalji u vezi s navedenim optužbama i uvele dodatne mere za unapređenje sigurnosnih i kontrolnih mehanizama u poslovanju.

Srbija Ziđin majning će nastaviti da aktivno sarađuje sa nadležnim institucijama i pojačaće interne mehanizme kontrole kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti. Naš prioritet ostaje održavanje visokog stepena transparentnosti, odgovornosti i integriteta u poslovanju, kao i doprinos razvoju zajednice u kojoj poslujemo. U skladu sa usvojenom politikom kompanije, koja proklamuje nultu toleranciju prema korupciji, kompanija aktivno sprovodi obuke zaposlenih, dobavljača i klijenata o antikorupciji, dodaje se u saopštenju.

Napominju da se eliminisanjem mita i korupcije iz poslovnog procesa stvara ravnopravno tržište na kojem se svi učesnici mogu takmičiti na osnovu sopstvenih postignuća i legitimno plasirati svoje proizvode i usluge.

U uslovima poštene konkurencije, svako ima jednake šanse da dobije posao na pravi način. Naša obaveza je da zajednički radimo na sprečavanju svih oblika mita i korupcije, jer jedino zakonito poslovanje može biti smatrano dobrim poslovanjem i temeljem održivog razvoja, kaže se dalje.

Iz tog razloga Srbija Ziđin Majning napominje da će nastaviti da radi na očuvanju i jačanju poverenja zaposlenih, partnera i šire javnosti u zakonito poslovanje, verujući da su naši osnovni principi — poštovanje zakona, integritet i transparentnost — temelji uspeha naše kompanije i da ćemo ih dosledno primenjivati u svim aspektima našeg poslovanja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Hapšenje u Srbija Ziđin Majningu zbog primanja mita

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media
X