BorDruštvo

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Foto: M. Marković

Članovi Gradskog veća u Boru, prihvatili su predlog odluke o kojoj će konačnu reč dati odbornici lokalnog parlamenta kojom će, ako bude usvojena, sugrađani koji, na nivou domaćinstva, imaju manju zaradu od minimalne republičke zarade biti oslobođeni troškova komunalnih usluga za 50 odsto.

Ova odluka praktično znači da ako tročlano domaćinstvo ima ukupna primanja od 140 hiljada dinara, a  minimalna republička zarada iznosi 53 hiljade, domaćinstvo ima pravo na subvenciju grada na oslobađanje troškova komunalnih usluga za 50 odsto.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić veruje da će Grad kroz ovakvu odluku podići standard porodice, i smanjiti socijalne razlike koje postoje, dodajući da će iz budžeta Grada Bora biti izdvojeno mnogo novca da se ova odluka sprovede.

Na sednici je još predloženo da se iz budžeta grada za 2025. godinu izdvoje sredstva za renoviranje i uređenje visokih stambenih zgrada kojima će sveukupne troškove za uređenje fasada, rekonstrukciju ili povećanje energetske efikasnosti snositi Grad Bor 70 odsto, a ostatak stambena zajednica.

Predlog usvajanja ovih tačaka, naći će se pred odbornicima na Skupštini grada koja je zakazana za petak.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X