BorKultura

Program OK/no dokazao je da je književnost uvek u modi

Foto: M. Marković

Trodnevni program borske biblioteke OK/no: pogled u regionalnu književnost završen je sinoć razgovorom sa autorkama Lejlom Kalamujić, Marijanom Čanak i Magdalenom Blažević o tome kako one vide književnost, odakle crpe inspiraciju, kojim se knjigama uvek vraćaju i kako misao pronalazi put do reči.

Izraz ovih autorki je proza, iako, kako kažu, veliku inspiraciju crpe iz poezije koju rado čitaju i u kojoj je skriven čitav jedan svet koji čoveka pokreće da razmišlja na neki dublji, i drugačiji način.

Moderator Saša, i autorke Lejla, Marijana i Magdalena

Inspiracija su i knjige koje služe kao putokaz pronalaženja sebe i svog izraza, a ovim spisateljicama nezaobilazne su Majstror i Margarita Mihaila Bulgakova, ali i večiti Andrić koji se čita uvek iznova.

Programom OK/no predstavljen je književni rad i Lidije Dimkovske, Tanje Stupar Trifunović, Olje Savičević Ivančević, a moderator je bio Saša Ćirić, jedan je od najupućenijih književnih kritičara s ovih prostora, autor niza knjiga, redovni kritičar nedeljnika Novosti još od 2009. godine, urednik emisije Oko Balkana na Radio Beogradu.

Borska publika je toplim prijemom i učešćem na večerima i radionicama koje su organizovane, još jednom pokazala i dokazala da kultura nije samo nezaobilzan segment jednog društva, već je stub i osnovni činilac svake civilizacije.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Povodom hapšenja zbog sumnje u korupciju oglasila se Srbija Ziđin Majning: Pružamo podršku nadležnim organima

Ist Media

Hapšenje u Srbija Ziđin Majningu zbog primanja mita

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media
X