BorPR textZiđin

Takmičenju na poligonu Srbija Ziđin Majning danas prisustvovao i generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje

Centar za obuku Zidjin Majning

Foto: Ist media

Kompanija Srbija Ziđin Majning (SZM) ugostila je danas generalnog direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Milana Bosnića i njegovog zamenika Petra Jarića, koji su obišli savremeni Centar za obuku zaposlenih i poligone na kome se obučavaju mladi rukovaoci rudarske mehanizacije a danas je na toj lokaciji održano i takmičenje u veštini upravljanja teškim mašinama.

A takmičenje nije bilo nimalo lako. Koplje, koje je bilo zavareno na vrh kašike utovarivača trebalo je provući kroz rupu malih metalnih matica, ali i postaviti šipku na držače, nalik onima za skok u vis.

Na poligonu takmičenje kao na Sinjskoj alki
Na poligonu takmičenje kao na Sinjskoj alki

Posebno je atraktivno bilo i predstavljanje obuke 5D simulacije radnih mašina, na kojoj se budući rukovaoci pripremaju za proces bušenja u rudniku Čukaru Peki.

Centar za obuku, kao u video igricama DSC01705

Centar za obuku, kao u video igricama DSC01712
Centar za obuku, kao u video igricama

Milan Bosnić je pozdravio najsavremeniji način obuke radnika kako bi se povećala bezbednost na radu i istakao dobru saradnju između kineskih kompanija koje posluju u Boru i Nacionalne službe za zapošljavanje, a Lidija Načić, direktorka Nacionale službe za zapošljavanje u Boru, koja je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije pozvala je kolege, pozicione i opozicione, da posete rudnik Čukaru Peki i uvere se u tehnologiju koja se tu primenjuje.

Lidija Nacic
Lidija Načić

Šu Čao-a (Xu Chao), zamenik direktora Službe za ljudske resurse, ocenio je da će ova poseta pružiti mogućnost da se gosti uvere zašto je SZM jedan od najpoželjnijih poslodavaca u istočnoj Srbiji, ali je poseta i prilika da se razgovara o budućim planovima zajedničke saradnje i predstavi strategija razvoja SZM.

Šu Čao-a (Xu Chao)

Pre dolaska Ziđina u Srbiju, u kompaniji je radilo 180 zaposlenih, a taj broj smo višestruko povećali i sada u kompaniji radi 1300 direktno zaposlenih. Takođe, preduzeća angažovana na našem projektu kao izvođači radova upošljavaju preko 4500 radnika, rekao je Šu Čao.

Predrag Filipović, menadžer službe za ljudske resurse u SZM
Predrag Filipović, menadžer službe za ljudske resurse u SZM

Predrag Filipović, menadžer službe za ljudske resurse u SZM, istakao je značaj saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Pronalaženje novozaposlenih predstavlja jedan od značajnih izazova sa kojima se naša kompanija suočava i, iz tog razloga, učešće na Sajmu zapošljavanja u Boru predstavlja posebno značajnu priliku za našu kompaniju da se predstavi velikom broju Borana i stanovnicima okolnih gradova. Ovo je osma godina kako naša kompanija učestvuje na Sajmu, za to vreme smo prikupili na hiljade prijava za zaposlenje, a nekoliko stotina sugrađana direktno i zaposlili, rekao je on.

U sustretu sa gostima, generalni direktor SZM Su Jongding, ocenio je da je projekat Čukaru Peki veoma važan, kako za razvoj grada Bora, tako i za istočnu Srbiju.

Od početka rada, razvojem rudarskih aktivnosti, SZM je povećao broj zaposlenih sa 100 na 1300, a sa razvojem kompanije u budućnosti, naše potrebe za novim zaposlenima dodatno će se povećati, rekao je Su Jongding.

On je naglasio da će se rudarski poslovi širiti i da je plan da obeju Ziđinovih kompanija da do 2028. godine proizvedu 400.000 tona bakra.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X