BorDruštvo

Na jesenjem Sajmu zapošljavanja u Boru 30 poslodavaca potražuje oko 330 radnika

Sajam Zaposljavanja Bor

 

Ja ne mogu mnogo da biram. Nezaposlena sam sa srednjom stručnom spremom, imam 56 godina i 36 godina staža i u potrazi za poslom došla sam na Sajam zapošljavanja, a svoj CV priložila u nekoliko preduzeća, kaže Zorica Dumitrašković i dodaje da je zainteresovana za rad u trgovini, ali u ponudi ima i rad sa biljem.

Zorica Dumitrašković
Zorica Dumitrašković

Željku Osmanovskom, zainteresovanom za posao najinteresantniji je štand Telekoma i kaže da je svoju radnu biografiju ponudio njima za agenta terenske prodaje, nakon što je pogledao i ponude na ostalim štandovima.

Željko Osmanovski

Trenutno sam nezaposlen, a hobi mi je fotografija, ali se nadam da je ovo prilika da nađem stalni posao, naglasio je Osmanovski.

Naše sagovornike sreli smo u Sportskom centru u Boru, gde je danas održan 11. Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Interesovanje nezaposlenih lica, ali i onih koji su u potrazi za novim poslom bilo je veliko, ali i ponuda na tržištu rada šarolika.

Štand restorana Bistro 27 uvek na visokom nivou predstavljanja
Štand restorana Bistro 27 uvek na visokom nivou predstavljanja

Čak 30 poslodavaca izrazilo je potrebu za više od 330 novih radnika, a među njima i privatni poreduzetnici i Javna i Javno – komunalna preduzeća, Dom zdravlja, kineske rudarske kompanije Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper, Lak žica DOO, Tehnički fakultet i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, na Sajmu je najveća gužva bila kraj štandova kompanija Ziđin Majning Grupe

 

Borska Filijala NSZ uputila je više od 550 osoba sa evidencije u nameri da na Sajmu zapošljavanja pronađu posao.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru je 2013. godine bilo više od 6.200 nezaposlenih od kojih oko 2.100 lica do 30 godina starosti, a danas je 2.400 tražilaca posla i svega 500 mlađih od 30 godina, istakla je Lidija Načić, direktorika borske Filijale nacionalne službe za zapošljavanje na otvaranju Sajma.

Lidija Načić

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, rekao je na otvaranju jesenjeg Sajma da je za zapošljavanja pre četiri godine Grad izdvojio sredstva za samozapošljavanje, a na ovu meru aktivne politike odazvalo se 113 budućih poslodavaca.

Milikić

 

Više od polovine njih je nastavilo da radi i danas. U Boru ima deficitarnih zanimanja, a zbog posla u naš grad dolaze i ljudi iz Zaječara, Negotina, Boljevca, ali i iz Paraćina, Jagodine, Niša, Valjeva…., naglasio je Milikić.

Sajmu zapošljavanja prisustvovali su i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Milan Bosnić i njegov zamenik Petar Jarić.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Hapšenje u Srbija Ziđin Majningu zbog primanja mita

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media
X