KulturaZaječar

Dani Zorana Radmilovića – Gordan Kičić dobitnik nagrade Zoranov brk za ulogu u predstavi OBRAĆANJE NACIJI

kicic

 

Glumac Gordan Kičić, dobitnik je prestižne nagrade Zoranov brk za ulogu u predstavi OBRAĆANJE NACIJI Ateljea 212 koja je sinoć odigrana u Pozorištu Timočke Krajine u okviru 33. pozorišnih Dana Zorana Radmilović.

Kao i inače, pred prepunom salom pozotišta, publika je dugotrajnim aplauzom pozdravila glumce komada koji se sastoji iz kratkih monologa odabranih iz istoimene drame i zbirke „Hodam u koloni’“ Askanija Čelestinija.

obracanje naciji2

To su priče iz svakodnevice koje korišćenjem basnolikih alegorija slikaju kompleksnu mapu neoliberalne sadašnjosti – konzumerske, netrpeljive, korumpirane, samožive ali i paralisane, depresivne i bezidejne. Svi klasni, rasni i politički problemi sasvim politički nekorektno, objašnjavaju se jednostavnim „prirodnim zakonima“ ili primerima iz istorije čovečanstva – elaborirajući citate sv. Mateja, Napoleona, Hitlera, Gramšija ili Svifta.

Svaki monolog bio je kratak, eksplozivan i na liniji između „rentovanja“ na Tviteru i stend ap komedije.

Pored Kičića, u komadu koji je režirao Bojan Đorđev briljirala je i ostala glumačka ekipa: Jovana Gavrilović, Branislav Kerenski, Aleksandar Srećković, Dejan Dedić, Katarina Žutić, Gorica Popović, Ivan Jevtović, Miona Marković i Ivan Mihailović.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

[NAJAVA] Beogradski džez kvartet u Muzičkoj školi

Ist Media

Bor kroz vekove: tragovi rudarstva od bronzanog doba do danas

Ist Media
X