BorDruštvoPolitika

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Zičare na skijalištu Crni Vrh

 

Članovi Gradskog veća Bora, usvojili su danas predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom dva hektara zemljišta na Crnom Vrhu. Pojašnjeno je da je reč o zemljištu na kome se nalaze ski staze, i gde se nerešeni imovinski odnosi vuku godinama.

Kraj staza je i nezavršeni hotel Jelen, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić se pozvao na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u narednom periodu pronaći strateškog partnera za taj hotel čija je izgradnja prekinuta nakon oktobarskih promena 2000.

crni vrh 4

bor hotel Crni vrh, saša trifunović

Nesuđena lepotica – Hotel Jelen na Crnom Vrhu

Članovi Veća usvojili su i šestomesečni izveštaj o poslovanju Bortravela sa kojim Grad ima ugovor o javno-privatnom partnerstvu, u kome je prevoznik ostvario prihod od oko 171,6 miliona dinara, prevezao 1,2 miliona putnika.

Milikić je podsetio da je javni prevoz u Boru besplatan za sve građane, ali i za zaposlene koji žele da se odreknu primanja nadoknade za prevoz kod poslodavca, po čemu je Bor jedinstven u Srbiji.

Prema najavama, sednica Skupštine Grada Bora biće održana 25. oktobra, a na njoj bi trebalo da se nađe i odluka o sređivanju fasada na visokospratnicama.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X