BorKultura

Bogat kulturni sadržaj u borskoj biblioteci za vikend. Čak šest regionalnih autorki pričaće o književnosti

 

Borska biblioteka realizuje program OK/no: pogled u regionalnu književnost, od 18. do 20. oktobra na kome će biti predstavljeno stvaralaštvo nekoliko autorki čiji su se glasovi istakli na regionalnoj književnoj sceni.

U programu će učestvovati makedonska spisateljica Lidija Dimkovska, koja živi i radi u Ljubljani; Magdalena Blažević iz Mostara; Tanja Stupar Trifunović, rođena u Zadru, koja živi i radi u Banjaluci; Lejla Kalamujić iz Sarajeva, hrvatska spisateljica Olja Savičević Ivančević, Splićanka koja živi i radi u Zagrebu i na Korčuli i Marijana Čanak iz Subotice.

Reč je o autorkama čija dela (romani, kratke priče, pripovetke, zbirke pesama i pesama u prozi, drame) ubiru najznačajnije književne nagrade, bilo nacionalne ili regionalne, pa i evropske, čija se objavljena dela prevode na evropske jezike.

Program obuhvata razgovore s autorkama koji će se odvijati u večernjim satima: u petak, 18. oktobra, od 20 sati, a u subotu i nedelju (19. i 20. oktobra), od 19 sati, kao i radionice kreativnog pisanja koje će naše gošće voditi u subotu i nedelju od 12 sati i javna čitanja – u subotu i nedelju, od 17 sati.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Povodom hapšenja zbog sumnje u korupciju oglasila se Srbija Ziđin Majning: Pružamo podršku nadležnim organima

Ist Media

Hapšenje u Srbija Ziđin Majningu zbog primanja mita

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media
X