DruštvoNegotin

U toku radovi na modernizaciji magistralnog toplovoda

 

U Negotinu je počela rekonstrukcija 670 metara magistralnog toplovoda, predviđena je i zamena i ugradnja 1.340 metara cevi, a projekat vredan oko 1,3 miliona evra trebalo bi da obezbedi bolju distribuciju toplotne energije po ekonomskim principima.

„Realizacija ovog projekta neće ugroziti sezonu grejanja, koja će se odvijati preko postojećih toplana i kotlarnica, kao i do sada. Ovo radimo sada za sledeću sezonu i očekujemo da rekonstruisani deo magistralnog vodovoda i podstanice tek u narednoj fazi biti pušteni u rad“,  kaže Dalibor Ranđelović, direktor JKP „Badnjevo“.

Radovi, koji se odvijaju u okviru projekta „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza 5“ koji Ministarstvo rudarstva i energetike realizuje sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW), trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Trenutno se radi u negotinskoj Ulici JNA, kao i u delu toplovoda kod Komercijalne banke.

U okviru ovog projekta negotinska Toplana Borska dobila je najsavremeniji kotao od osam megavata sa gorionikom na gas i na mazut, a predviđena je i instalacija četiri termo podstanice sa pratećim priključcima koji će se na toplovodnu mrežu pripojiti naredne sezone.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X