BorDruštvoNaslovi.net

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

bolnica bor

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Boru, upozorio je danas da dr Srđan Petrović, upravo imenovan za novog v.d. direktora Opšte bolnice u Boru, ne ispunjava formalne uslove za ovu poziciju.

Njegovo imenovanje se, prema navodima SSP, temelji na bliskim odnosima sa gradonačelnikom i zamenikom gradonačelnika, kao i na podršci koju izražava putem društvenih mreža, saopštio je SSP objavom sa Facebook-a.

srdjan petrovic facebook

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, raspisalo je Javni oglas za prijem u radni odnos na određeno vreme sa punim radnim vremenom u Opštoj bolnici Bor. Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa utvrđenih Zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i sledeće posebne uslove kao što su VII stepen stručne spreme –medicinski fakultet, položen stručni ispit za zvanje doktora medicine kao i upis u lekarsku komoru Srbije ili licencu.

Ovo imenovanje izazvalo je na društvenim mrežama kritike zbog nezakonitosti u postupku, a Odbor Stranke slobode i pravde u Boru najavio je da će se obratiti nadležnim ministarstvima.

Podsećamo da je danas, umesto dr radiologije Ane Golubović Spasojević, za novog v.d. direktora postavljen dr Petrović, aktuelni član Gradske vlade.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Besplatni kardiološki i urološki pregledi u nedelju 6. oktobra u Domu zdravlja

Ist Media

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković
X