BorDruštvoPolitika

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

 

Drugim rebalansom budžeta Grada Bora za 2024. predviđeno je uvećanje od blizu dve milijarde dinara. Na osnovu uvida u podnete zahteve prihvaćeno je 1,9 milijardi dinara, ali bi tokom Javne rasprave, koja će trajati do 18. oktobra, taj iznos bio uvećan na 2,2 milijarde.

Nakon drugog rebalansa, budžet Grada Bora za 2024. godinu iznosiće 10,8 milijardi dinara.

Borska domaćinstva će, na osnovu zahteva Centra za socijalni rad, i ove godine moći da računaju na jednokratnu novčanu pomoć Grada.

Postupak prijavljivanja vlasnika domaćinstva i pojedinačan iznos pomoći za sada nisu poznati, saznaje Ist media, ali kako se očekuje, trebalo bi da bude po okončanju Javne rasprave o rebalansu budžeta, a najkasnije do Sednice Skupštine Grada Bora krajem oktobra, odnosno početkom novembra.

Između ostalog, rebalansom od blizu dve milijarde dinara biće obuhvaćeno redovno funkcionisanje organa lokalne samouprave, otplata starih dugovanja za energente JKP Toplana i JKP Vodovod, JP Bogovina za isplatu duga za električnu energiju i nabavku dva frekventna regulatora na dva bunara na izvorištu Mrljiš, ali i za nabavku reanomobila, medicinske opreme i klima uređaja za Dom zdravlja, kaže Zorana Marić, načelnica Odeljenja za finansije Gradske Uprave Bor.

Zorana Marić, načelnica Odeljenja za finansije GU Bor

Za normalno funkcionisanje Ustanova kulture: Muzeja rudarstva i metalurgije, Narodne biblioteke i Centra za kulturu takođe je opredeljen deo sredstava iz drugog rebalansa.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Besplatni kardiološki i urološki pregledi u nedelju 6. oktobra u Domu zdravlja

Ist Media

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media
X