DruštvoOGLASSrbija

Otvoren KONKURS ZA ELIXIR BOOST STIPENDIJE ZA STUDENTE završnih godina i master studija tehničko-tehnoloških fakulteta

Elixir Boost Stipendija foto

 

Studentima završnih godina i master studija tehničko-tehnoloških fakulteta u Srbiji otvorila se jedinstvena prilika da dobiju vredne stipendije, a ujedno obezbede prvo radno mesto i tako steknu uvek traženo iskustvo. Naime, Elixir grupa (Elixir Group) je po prvi put otvorila konkurs “Elixir Boost Stipendija” za akademsku 2024/2025. godinu, kako bi kroz godišnju stipendiju od 3.150 evra podržala studente u akademskom napretku i profesionalnom razvoju.

Ovaj program je nastao kao rezultat potrebe za podsticanjem deficitarnih tehničko-tehnoloških kadrova i verovanja da je najbolji način ulaganja u mlade ljude, ulaganje u njihovo znanje. O načinu na koji zainteresovani mogu konkurisati razgovaramo sa Teodorom Mišić, saradnicom za brendiranje i akviziciju talenata Eliksir grupe.

Teodora Mišić, saradnica za brendiranje i akviziciju talenata Eliksir grupe

Karijerni boost u okviru istoimene stipendije namenjen je studentima završne godine osnovnih studija i master studentima fakulteta i visokoškolskih ustanova tehničko-tehnološkog usmerenja. Osim ovog uslova, potrebno je da potencijalni stipendisti budu državljani Republike Srbije, redovni studenti sa prosekom preko 7.0 i da koriste engleski jezik, objašnjava naša sagovornica.

Inženjeri Elixir

Ona ističe da je jedan od uslova i da se stipendista obaveže da će po završetku studija zasnovati radni odnos u jednoj od dve članice Eliksir grupe: Eliksir Prahovu (Elixir Prahovu) ili Eliksir kraftu (Elixir Craft-u) u trajanju jednakom periodu u kojem su primali stipendiju. Maksimalno trajanje stipendije je devet meseci u okviru jedne akademske godine, a godišnja stipendija od 3.150 evra će se isplaćivati u jednakim ratama.

Ove godine planiramo da dodelimo do 20 punih stipendija za najbolje kandidate. Važnost stipendiranja studenata je višestruka. Osim što im se finansijski pomaže, stipendiranjem se poručuje mladima da nisu prepušteni sami sebi, već da postoji širi sistem podrške u njihovom  napretku. Osim toga, „Elixir Boost Stipendija“ nudi i sigurnost prvog posla u struci nakon završetka studija, ukazuje Teodora Mišić.

Inženjeri promocija Elixir

Kako objašnjava, cilj stipendiranja osim podrške studentima jeste i da Eliksir grupa obezbedi najkvalitetnije mlade kandidate koji će biti budućnost kompanije.

Stipendija podrazumeva našu obavezu da svojim stipendistima ponudimo priliku za zaposlenje na radnom mestu koje odgovara njihovim kvalifikacijama. Ukoliko stipendisti  prihvate ponudu za zaposlenje i ostanu u poslovnom sistemu u trajanju koje odgovara periodu primanja stipendije, oni ne moraju vratiti dobijenu stipendiju. Ovaj uslov im omogućava da odmah započnu svoju karijeru u dinamičnom radnom okruženju koje će podržati njihove ambicije. Tokom rada biće im pružena prilika za dalji razvoj veština i napredovanje, uz stalnu podršku i obuke. Eliksir grupa je veliki sistem čiji je svaki peti zaposleni inženjer ili inženjerka. Naše ulaganje u tehnološku izvrsnost prepoznali su i studenati koji vide prednosti rada na inovativnim projektima, poručuje saradnica za brendiranje i akviziciju talenata Eliksir grupe.

Ona ističe dobru saradnju sa svim univerzitetima u Srbiji i njihovim fakultetima, često organizuju prezentacije programa i prilika za početak karijere u ambijentu amfiteatra koji je blizak studentima. Planirano je da neposredno predstave i „Elixir Boost Stipendiju“, jer kako kaže, to je najbolji način komunikacije sa mladima.

Stipendiranje mladih, perspektivnih, budućih inženjera u interesu je Eliksir grupe koja će im obezbediti i prvo radno mesto nakon završetka školovanja. Sve informacije o stipendiji, uslovima i procesu selekcije biće dostupne u oktobru, nakon otvaranja konkursa. Najpouzdaniji način praćenja svih informacija biće profili Eliksir grupe na društvenim mrežama, ističe naša sagovornica.

Kandidati se mogu prijaviti elektronskim putem, slanjem CV-ja sa akademskim i ličnim podacima, uverenja o položenim ispitima i prosečnoj oceni, kao i motivacionog pisma do 500 reči na email adresu stipendija@elixirgroup.rs ili na veb-sajtu https://www.elixirgroup.rs/karijera/boost-stipendija/

Rok za podnošenje prijava je 31. oktobar 2024. godine.

Elixir Boost Poster

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X