BorDruštvo

Uklonjena uginula mačka iz Ulice Brkovića Crnog: JKP 3. oktobar apeluje na građane da prijavljuju slične slučajeve

UGINULA MACKA

 

U našem narodu postoji verovanje da crna mačka donosi nesreću. Da li je posredi čisto sujeverje, utemeljeno na bapskim pričama ili nešto drugo, sigurno nećemo odgonetnuti do kraja, ali je činjenica da uginula mačka može biti izvor zaraze, ma koje boje bila.

Već tri dana uginulu mačku, sa trotoara u ulici Brkovića Crnog niko ne sklanja odatle. Podsećamo da je u blizini dečije igralište, stambeni kompleks, staze koje spajaju ulicu 3. oktobar sa ulicom Dimitrija Tucovića gde ljudi i deca svakodnevno cirkulišu.

Poznato je da životinjski ostaci predstavljaju izvor infekcije i opasnost za širenje bolesti životinja koje se kasnije mogu preneti i na čoveka, poput besnila, salmonele ili ptičjeg gripa, kao i da privlače muve i druge insekte, glodare, pse lutalice, mačke, lisice, šakale, kao i ptice grabljivice što omogućava brzo širenje potencijalne infekcije i zaraze.

Danas smo ovim povodom pozvali JKP 3. oktobar, prijavili problem, a oni su odmah reagovali i uklonili je sa ulice.

Kad nas građani pozovu ovim i sličnim povodom mi odmah reagujemo, kao što smo to uradili i u ovom slučaju. Ali, zaista ne možemo u svakom trenutku da znamo za postojanje mrtvih životinja u gradu, rekao je za Ist media direktor JKP 3. oktobar Nenad Kračunović.

On je pozvao građane da budu savesni i odmah prijave slične probleme kako bi se izbegla zaraza i širenje neprijatnog mirisa.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Besplatni kardiološki i urološki pregledi u nedelju 6. oktobra u Domu zdravlja

Ist Media

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media
X