BorDruštvo

Grad Bor razmatra kupovinu Kapije Bora, čiji je najveći vlasnik Energoprojekt. Evo šta bi bila nova namena

 

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, najavio je na poslednjoj sednici Skupštine Grada da se razmatra otkup vlasništva Kapije Bora za potrebe Grada.

Ovaj objekat, koji je zamišljen kao poslovno prodajni prostor, građen je krajem devedesetih godina. Prostire se na 6.500 kvadratnih metara, ali nikada nije završen.

Vlasnička struktura Kapije Bora je podeljena. Najveći vlasnik je beogradski Energoprojekt sa 4.700 m2, Grad Bor oko 1700 m2, dok je vlasnik ostalog dela kompanija Srbija Ziđin Koper.

Za sada nije poznato koliko bi se novca iz  budžeta Grada izdvojilo za otkup prostora, ali ukoliko do toga dođe, saznajemo da će tu biti preseljene javne službe, od tužilaštva i suda, do policije, ali i da neće biti izdavanja u komercijalne svrhe.

Imovinski odnosi objekta koji je izgrađen tek oko 50 posto, dugo godina nisu bili rešeni. Neko vreme je  bilo u opticaju i da se Eneroprojektu smanji udeo u vlasništvu zbog neplaćanja poreza na imovinu, ali se to nije dogodilo.

Pamtimo da je u martu 2020. godine Grad Bor raspisao Oglas za javno nadmetanje dela objekta koji je u sastavu Grada (ukupno 1.808,90 m2) a početni iznos kupoprodajne cene iznosio je 620.000 evra.

Tada je interesovanje pokazala kineska kompanija Srbija Ziđin Majning, ali je zbog situacije sa korona virusom licitacija odložena.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Besplatni kardiološki i urološki pregledi u nedelju 6. oktobra u Domu zdravlja

Ist Media

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media
X