DruštvoSrbija

Šta čeka buduće vojnike?

vojska-srbiJe

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je da će prvih 30 dana od predviđenih 75, koliko treba da traje obuka regruta, novi vojnici provesti na obuci za određenu vrstu gađanja, obuci za ličnu opremu, da će raditi vežbe koje se odnose na Zakon za zaštitu, kao i sanitetsku obuku i obuku za prvu pomoć.

Drugi mesec, kako Mojsilović kaže, podrazumeva određenu taktičku obuku, zavisno da li se radi o strelcu, puškomitraljescu…

Dodaje da je uključeno i dopunsko pešadijsko gađanje, dnevno i noćno, dok će se u onih poslednjih 15 dana raditi na realizaciji sadržaja u logorskim i terenskim uslovima.

Mojsilović je dodao da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta, dok će stariji ići u centre za obuku i sa njima je u planu da se radi malo kraće od tih 75 dana.

Naveo je da mirovanje radnog odnosa mora biti zastupljeno u ovom slučaju, dodajući da je tako nešto moguće u javnim preduzećima.

Kad je reč o prigovoru savesti, Mojsilović je rekao da je to ustavna kategorija i da se to ne može ignorisati.

Naglasio je da u vojsci postoje zanimanja i specijalnosti u kojima se ne zahteva i za koja nije nužno obučavanje za držanje puške, ali da će i ti regruti biti na obuci.

Izvor: NIN

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X