BorDruštvo

U planu izgradnja pristupnih rampi na još četiri lokacije u Boru

osobe sa invaliditetom i stari 1

 

U narednom periodu u planu je izrada projekta za izgradnju pristupnih rampi na još četiri lokacije u Boru kako bi kretanje, ne samo osoba sa invaliditetom, već i starijih osoba, bilo olakšano.

I pored toga što grad, kroz rad institucija Centar za socijalni rad i Dom zdravlja, u značajnoj meri doprinosi integraciji ove populacije stanovništva u društvo, mnogo prilaza zgradama, institucijama i ustanovama, ali i trotoara i saobraćajnica uređeno je u prethodnom periodu, rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru zadužena za socijalnu politiku i rodnu ravnopravnost.

Pojedinačno su bile i primedbe na kvalitet ili funkcionalnost pristupnih rampi, i one su  uglavnom i rešene.

Činjenica je da u najvećoj meri osobama sa invaliditetom, ali i starijima uklanjanje barijera znači. Dodatno, Centar za socijalni rad kroz Usluge Pomoć u kući ili Narodna kuhinja, Dom zdravlja kroz besplatne preventivne preglede, ali i periodične besplatne provere zdravlja i generalno Grad Bor nastoje da izađu u susret i razmotre zahteve ovog dela društva.

osobe sa invaliditetom i stari 2

U okviru toga, u Boru je, sa predstavnikom Populacionog fonda UN u Srbiji, poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, predstavnicima borskih udruženja i srednjoškolcima, održan Okrugli sto na temu Jačanje lokalnih kapaciteta za smanjenje diskriminacije starijih osoba.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Besplatni kardiološki i urološki pregledi u nedelju 6. oktobra u Domu zdravlja

Ist Media

[NAJAVA] Pozorišna predstava VELIKI TALAS donosi dvočasovnu buru uzbuđenja

Miloš Marković

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media
X