DruštvoSrbija

VEĆE KAZNE I TRAJNO ODUZIMANJE AUTOMOBILA – Najava novog zakona o bezbednosti u saobraćaju

saobracajna nesreca bor 1

 

Pomoćnik direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Mirko Koković najavio je da će se u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja naći mera privremenog, ali i trajnog oduzimanja vozila vozačima koji naprave teži saobraćajni prekršaj, piše Blic

On je rekao da vozilo može da bude oduzeto čak i ako je pozajmljeno.

Dodao je da privremeno oduzimanje može da traje dve godine i da se tom prilikom plaća ležarina.

Slaviša Lakićević, načelnik Saobraćajne policije, obelodanio je da će biti trajno oduzimane vozačke dozvole za najteže saobraćajne prekršaje i povratnike u činjenju prekršaja, kao što je izazivanje saobraćajne nezgode s teškim telesnim povredama ili poginulim licima.

On je još ranije najavio da će se ići na nultu toleranciju alkohola u organizmu gde će se razmotriti sistem kakav se primenjuje u Mađarskoj, gde je propisana nulta tolerancija, ali se ne kažnjava do 0,2 promila.

Lakićević je rekao da će biti pooštrene kazne za nedozvoljenu upotrebu mobilnog telefona u vožnji, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, ugrožavanja pešaka na pešačkim prelazima, kao i da će biti povećan i broj predviđenih kaznenih poena za izazivanje saobraćajne nezgode.

Izmenama i dopunama sadašnjeg zakona usvojena su i nova pravila vezana za električne trotinete, a trebalo bi prvi put da se legalizuju električni bicikli, koji su trenutno zakonski nevidljivi, ali bi trebalo i definitivno da bude propisano gde se i pod kojim uslovima mogu koristiti.

Izvor: Blic

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X