DruštvoMajdanpekZiđin

Rudnik Majdanpek Renovirao Učionice u Osnovnoj Školi „Mihajlo Sporić“

majdanpek skola doancija

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Osnovna škola Mihajlo Sporić u Majdanpeku dočekala je novu školsku godinu 2024/2025 sa potpuno renoviranim učionicama, zahvaljujući donaciji rudnika bakra Majdanpek, ogranka kompanije Srbija Ziđin Koper.

Ova donacija, vredna 800 hiljada dinara, omogućila je opremanje četiri učionice novim nameštajem, uključujući klupe, stolice i ormane.

majdanpek skola doancija 2

Predstavnici rudnika danas su posetili školu, gde su poželeli učenicima i nastavnicima uspešnu novu školsku godinu, a ujedno i razgledali učionice koje su renovirane zahvaljujući njihovoj pomoći.

Donaciju smo iskoristili za kompletno opremanje četiri učionice novim nameštajem. U planu je da u narednom periodu opremimo i preostale učionice, čime ćemo završiti renoviranje enterijera škole, izjavila je direktorka škole Danijela Jovanović.

Lin Bin, zamenik rukovodioca Službe za zaštitu životne sredine u Rudniku bakra Majdanpek, ovom prilikom je izrazio podršku učenicima i nastavnicima, naglašavajući da je fokus kompanije na unapređenju uslova za obrazovanje.

Ovo je prilika da deci obezbedimo lepšu sredinu i bolje uslove za učenje, rekao je Lin.

Iz Službe ESG Rudnika bakra Majdanpek poručili su da je ovo tek prvi deo donacije, te da će u narednim mesecima biti opremljene i preostale učionice, kako bi svi đaci škole, kojih je ukupno 148, imali jednak pristup modernim uslovima za obrazovanje.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X