BorKultura

Objavljen PROGRAM borskog kulturnog leta od 1. do 30. avgusta

 

Iako je leto kalendarski odavno već u punom jeku i sjaju, Borsko kulturno leto počinje u avgustu i trajaće mesec dana. Bez obzira što će manifestacija sadržati svakodnevna dešavanja, i trajati celih mesec dana, čini se da je program dosta siromašniji u odnosu na susedne gradove.

Negotin pored letnjeg programa koji uključuje koncerte, Dunavsku regatu, Bućku, organizuje i Majske svečanosti na kojima su ove godine nastupil Rbilja Čorba i Nele Karajlić, i drugi pop bendovi.

Pored toga, tu je i međunarodna muzička manifestacija Mokranjčevi dani koja okuplja najveće kompozitore i izvođače klasične muzike.

Zaječar, pored ostalog sadržaja, organizuje Gitarijadu – najstariju rokenrol manifestaciju u Evropi koja je se kontinuirano održava, dok Knjaževac već skoro pola veka ima Festival kulture mladih koji je ove godine organizovao koncerte Zabranjenog pušenja, Beogradskog sindikata i druge.

Poređenja radi, Bor je skoro duplo veći od Negotina i Knjaževca, dok je budžet Bora zavidno najveći u celom regionu, i šire.

Borsko leto zaobišli su, pored gradskih bazena, i koncerti pop i rok muzike koji su simbol Bora, i ovog dela zemlje.

Pohvalno je što će manifestacija imati dosta sadržaja za decu, ali će roditelji dece, kao i bake i deke, čije je vreme obeležila pop i rok kultura, morati da se zadovolje italijanskim kanconama.

Ili kako bi veliki pesnik Milan Mladenović rekao – Ovi ljudi su valjda zaslužili bolje.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Marija Gambošević se vratila sa lečenja u Turskoj. Danas se uselila u uređen stan u „samcu“

Ist Media

Povodom hapšenja zbog sumnje u korupciju oglasila se Srbija Ziđin Majning: Pružamo podršku nadležnim organima

Ist Media

Hapšenje u Srbija Ziđin Majningu zbog primanja mita

Ist Media
X