BorZiđin

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

 

Srbija Ziđin Majning investirala je nešto više od 9,5 miliona dinara u dečije igralište škole Stanoje Miljković u Brestovcu, a delom ovih sredstava obnovljene su i prostorije tamošnjeg Kulturno-umetničkog društva Đido.

Menadžer ESG službe kompanije Srbija Ziđin Majning Džou Bin izrazio je veliko zadovoljstvo zbog završetka dečijeg igrališta u Brestovcu i renoviranja prostorija KUD-a Đido, ističući veoma važnu ulogu dece u svakoj zajednici.

Veoma smo ponosni što danas prisustvujemo svečanom otvaranju dečijeg igrališta. Deca su najosetljiviji, ali i najvažniji deo svake zajednice zbog čega posebno obraćamo pažnju na pružanje podrške deci i mladima. Podrška školama je naš glavni prioritet, zato investiramo u infrastrukturne projekte čime poboljšavamo okruženje za učenje, igru i rast dece. Srbija Ziđin Majning aktivno učestvuje  i finansira brojne obrazovne projekte, uključujući izgradnju biblioteka, renoviranje učionica, nadogradnju tehnološke opreme i stipendijske programe, izjavio je Džou Bin.

Džou Bin

Bin je dodao da će kompanija Ziđin Majning nastaviti sa svojim društveno odgovornim radom, dajući svoj doprinos boljoj budućnosti za svako dete.

Veliku zahvalnost iskazao je Aleksandar Vlahović, direktor škole.

Aleksandar Vlahović

Želim da se zahvalim u ime škole, sve dece u našem selu i u svoje lično ime, sa iskrenom željom da ovo bude samo jedan početak ozbiljnog i daljeg rada na uređenju i unapređivanju svih potencijala naše škole, rekao je direktor Vlahović.

Još u toku samog otvaranja igrališta, pristigli su prvi posetioci – najmlađi meštani Brestovca ne skrivajući oduševljenje prema svom novom mestu okupljanja.

Mnogo nam je drago što je napravljeno igralište jer sada imamo naš prostor. Mnogo nam se sviđaju i ljuljaška i klackalica ali i kućica, mreža, rekao je najstariji Damjan Dobrić.

Najmlađi su u pratnji roditelja isprobavali klackalice, ljuljaške, mrežu za penjanje što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih na otvaranju, ali i oduševljenje starijih meštana Brestovca reakcijom dece, kao i novim igralištem.

Ovo je prvi parkić sa igralištem u Brestovcu koji osim ovog ima još i veliko fudbalsko igralište. Ovakav prostor je potreban selu, posebno deci i mladima, kao i osnovnoj školi koja ima veliki broj učenika, naglasila je Suzana Stavrić, meštanka Brestovca.

Suzana Stavric
Suzana Stavricć

Nakon svečanog otvaranja igrališta, u prostorijama KUD Đido najmlađi članovi ovog kulturno-umetničkog društva pokazali su svoje umeće igranja tradicionalnog vlaškog kola.

U ime Mesne zajednice Brestovac, zahvalio se predsednik Saveta MZ Brestovac Vlastimir Ćosić koji je ukazao na značaj donacije kompanije Ziđin koja, kako kaže, mnogo znači deci i omladini.

Vlastimir Ćosić

Prema rečima Vlastimira Ćosića, KUD Đido broji 120 članova, od čega polovinu čine deca, a sama škola Stanoje Miljković ima 200 učenika.

Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa Gradom Borom kao investitorom, školom Stanoje Miljković i kompanijom Srbija Ziđin Majning.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 25. oktobar (petak)

Ist Media

Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 25. do 29. oktobra 2024.

Ist Media

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević
X