Društvo

Komunalna milicija od 1. februara kažnjava za nepropisno parkiranje. Kazne su od 10.000 do 70.000 dinara

komunalna bibic2

 

Nakon šest meseci preventivnog delovanja, borska komunala milicija počela je od 1. februara sa naplatom prekršajnih kazni koje, za nepropisno parkiranje fizičkih lica iznose 10.000 dinara, za pravna lica 70.000 a 30.000 dinara iznosi kazna za preduzetnike.

Do sada je izrečeno 10 prekršajnih naloga, dok je 15 u proceduri.

Komunalna milicija ovlašćena je za pisanje kazni za sva nepropisna parkiranja izuzev parkiranja na ulici, i u tom slučaju reaguje policija. Fokus ove službe je za nepropisna parkiranja u ulicama Moše Pijade, 3. oktobar, Nikole Pašića, Kralja Petra i Majdanpečkoj, rekao je načelnik komunalne milicije Dušan Bibić.

Ipak, komunalna milicija zadužena je za kontrolu parkiranja na pešačkim prelazima, kada se vozilo parkira iznad šahte, na mestima gde su škole, za parking mesta namenjenim osobama sa invaliditetom ili ispred Doma zdravlja.

U ovoj službi očekuju da od marta započnu i korišćenje „scencar“ uređaja, što će rad ove službe učiniti efikasnijim kod nepropisnog parkiranja.

komunalna bibic1

Kada je reč o nepropisnom parkiranju, procedura nalaže da komunalna milicija izda prekršajni nalog na licu mesta, a ukoliko vozač nije prisutan, dobija poziv da se javi u prostorijama ove službe u ulici Nikole Pašića broj 14 na petom spratu, kako bi dao izjavu. Ukoliko se prekršaj plati u roku od osam dana, kazna je upola manja.

Pored brojnih prijava građana za nepropisna parkiranja, u prethodnom periodu bio je veliki broj prijava zbog ujeda pasa lutalica, pa se u saradnji sa zoo higijenom radi na uklanjanju pasa kako bi bili sterilisani i prošli svu proceduru te službe.

Kontroliše se i nelegalna prodaja na javnim površinama, što je uočljivo na IV kilometru gde se nalaze ali ne koriste kućice za te namene.

Trenurno u Boru radi četiri komunalna milicionera, ali je u planu proširenje za još petoro, pa bi se radilo u dve smene.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X