Društvo

Novogodišnje paketiće osnovcima četiri sela uručuju predstavnici rudnika Čukaru Peki

slatina Gan Zijin Mining DSC06813

Foto: Ist media

Dvadeset učenika koji pohađaju Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, odeljenje u Slatini, dobilo je danas novogodišnje paketiće, koje je za njih tradicionalno pripremila kompanija „Srbija Ziđin Majning“ (SZM), a paketići će uskoro biti podeljeni i osnovcima u Brestovcu, Metovnici i Šarbanovcu.

Direktorka škole „Vuk Karadžić“ Ivana Pajkić, podsetila je da je ova kineska kompanija, koja je vlasnik rudnika bakra i zlata „Čukaru Peki“ nedaleko od ovog sela, školski objekat u Slatini uredila zaštitnom ogradom radi bezbednosti učenika, da je donirala novac za uređenje unutrašnjosti objekta, ali i humanitarnim paketima pomogla socijalno ugroženo lokalno stanovništvo.

slatina Gan Zijin Mining DSC06825

Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Majning, rekao je da se osećaju kao deo  ove zajednice.

Osećamo duboku odgovornost i svesni smo da su deca nada za budućnost društva. Naša kompanija je uvek isticala obrazovanje kao prioritet. Svesni smo da je ono važan deo na putu odrastanja svakog deteta, a početak tog puta je često vezan za život u osnovnoj školi. Zato smo odlučili da nastavimo da podržavamo razvoj dece u mnogim aspektima, počev od ulaganja u uređenje obrazovnih ustanova do školskog pribora, rekao je on.

Obećao je da će se SZM u budućnosti truditi još više, i da su posvećeni ne samo obezbeđivanju boljih obrazovnih resursa, već i fokusirani na omogućavanje raznovrsnijeg školskog pribora kako bi se osiguralo da deca imaju kvalitetniju nastavu.

Nadamo se da će naši napori stvoriti bolje uslove đacima za učenje, pomoći im da odrastaju zdravo i doprineti više društvenoj zajednici u budućnosti, kazao je Jonggang.

Nova godina 2024. po kineskom kalendaru dolazi 10. februara i u znaku je zmaja, ali je Jonggang svima u Srbiji  poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X