Društvo

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Foto: Fripik

Gradska uprava grada Bora raspisala je javni poziv za izgradnju Evropskog vrtića, vrednost radova bez PDV-a iznosi 623.989.211 dinara, piše portal e-kapija.
Šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada Bora Dobrica Đurić, rekao je za Ist media da će u novom objektu, u Novom gradskom centru nedaleko od pijace, biti mesta za 260 deteta u 14 vaspitnih grupa, tako da više neće biti liste čekanja.
U sklopu Evropskog vrtića biće i nova kuhinja u kojoj će se spremati hrana za sve vtrtiće u gradu, rekao je Đurić, koji je i na listi SPS-a za poslanike u republičkom parlamentu.
Kako će izgledati vrtić, možete videti klikom na fotografiju.
Inače, kako nastavlja e-kapija, za arhitektonsko rešenje 2020. godine bio je zadužen biro Kapaprojekt, koji je za ovaj projekat na svom sajtu naveo da „se stvara mesto koje pruža najbolje moguće okruženje za odrastanje dece i koje promoviše dečije učenje i kreativnost“.
U novoprojektovanom objektu, bruto površine 3.440 m2, razlikuju se dve funkcionalne celine.
Prva funkcionalna celina je koncipirana kao kombinovana dečija ustanova, odnosno modularni sklop sastavljen od 14 vaspitnih grupa (šest za jasleni uzrast i osam za starije vaspitne grupe od 3-5 godina). Druga funkcionalna celina je koncipirana kao centralna proizvodna kuhinja, u kojoj će se pripremati obroci za sve vrtiće u gradu.
Na pravcu između glavnog ulaza u objekat i pristupa iz dvorišta, prostire se centralni hol sa stepeništem, koji može imati funkciju igraonice. Sa leve i desne strane od centralnog hola nalaze se dva atrijuma – igraonice na otvorenom.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X