DruštvoNaslovi.net

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

ivan Zivadinovic 1

 

Da li se sećate naše priče iz aprila, kada smo Boranina Ivana Živadinovića Ivču proglasili herojem meseca, jer je samoinicijativno počistio ogromnu gomilu smeća koje su  godinama „skladištili“ neodgovorni stanari na divljoj deponiji u nekadašnjem objektu restorana Ekspres kod Samačkog smeštaja?

Ivča, stanar u jednom od objekata “Samca”, odlučio je da više ne gleda bruku ispred ulaza, ali i da ukloni potencijalni izvor zaraze. Lopatom, vilom, metlom i transportnim kolicima je za nekoliko sati prevezao više od pet kubika smeća do kontejnera, odakle kreće nadležnost borskih komunalca koji su kontejnere ispraznili.

Uprkos upozorenjima stanara na ne baš niske kazne zbog bacanja smeća u javnom prostoru, osam meseci kasnije ispalo je da je Ivčin trud bio uzaludan.

smeće samački smeštaj
Stanje u objketu danas

Neodgovorni stanari nastavili su sa uobičajenom praksom bacanja smeća, iako su kontejneri udaljeni stotinak metara dalje.

I zaista ne znamo kako da nazovemo te ljude, to dozvoljavamo vama u komentarima.

Kazna za ovu vrstu prekršaja iznosi 5 000 dinara za fizička lica i 10 000 dinara za pravna lica.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Novi direktor Opšte bolnice u Boru ne ispunjava uslove po konkursu. Traže reakciju Ministarstva

Ist Media

Za ugodniji boravak u Narodnoj biblioteci ugrađeni klima uređaji

Miloš Marković

Budžeta Grada Bora veći za oko dve milijarde. Nova izdvajanja za Toplanu i Vodovod a uskoro i jednokratna novčana pomoć za borska domaćinstva

Marija Dimitrijević
X