Društvo

Novi kredit za Toplanu. Za narednu grejnu sezonu 400 miliona dinara

toplana

 

Odbornici Skupštine Grada Bora, usvojili su danas odluku o novom kreditu za JKP „Toplana“ za nabavku energenata u visini od 400 miliona dinara.

Načelnica Odeljenja za privredu i društvene delatnosti Slavica Kozić, obrazložila je da će „JKP za stambene usluge Bor“ biti nosilac kredita a garant Toplana. Period otplate je od 30. novembar 2024. godine do 31. jula 2025.

Odluka je doneta uz velike zamerke opozicije da je Toplana iz godine u godinu „bure bez dna“, da se svake godine obećava bolja naredna sezona a u stvari je sve gora, pa se zbog toga nosioci staarskih prava odlučuju za odvajanje sa sistema centralnog grejanja.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, koji nije bio na sednici Skupštine grada, (na sednici je rečeno zbog bolesti), obratio se nešto  ranije putem svog fejsbuk naloga.

Dok se u gradu i našim selima realizuju infrastrukturni projekti, uključujući izgradnju vodovodne mreže, puteva, dečijih parkova, nove toplane, nove bolnice i akva parka, opozicija je usredsređena na političke rasprave. Njihove političke polemike odvojene su od stvarnih potreba stanovništva. Očigledno je da je namera opozicije da zadovolji svoje finansijere i donatore. I umesto što često troše vreme na političke igre trebali bi da se fokusiraju na izgradnju boljeg društva. Za razliku od njih naša vrata su uvek otvorena za konstruktivan dijalog i zajednički rad za dobrobit svih naših građana, napisao je Milikić.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X