Društvo

[VIDEO] Ziđin Majning donirao novu toyotu predškolskoj ustanovi „Bambi“

Zijin donacija dostavno vozilo Bambi

 

Kompanija Serbia Zijin Mining (Zidjin Majning) uručila je danas predškolskoj ustanovi „Bambi“ u Boru novo kombinovano vozilo „toyota proace city“.

Ključeve ove donacije, vredne tri miliona dinara, direktorki ustanove Ljiljani Radičević uručio je zamenik direktora ove kineske kompanije Jang Juankun.

DSC06110 Zijin donacija dostavno vozilo Bambi

Ovo nije prva donacija Ziđin Majning, čime ova kompanija na najbolji način pokazuje odgovornost prema lokalnoj zajednici. S obziom na razuđenost vrtića u okolnim naseljima, novim automobilom značajno će se unaprediti kvalitet rada ustanove u kojoj borave i deca kineske nacionalnosti, rekla je Ljiljana Radičević.

Jang Juankun rekao je da je velika čast što Ziđin Majning, koji upravlja rudnikom bakra „Čukaru Peki“, može biti „deo dečijeg odrastanja, jer su deca budućnost svake porodice i države“.

DSC06147 Zijin donacija dostavno vozilo Bambi

Kompanija je ove godine započela realizaciju brojnih programa kako bi borski mališani, đaci i studenti imali kvalitetnije obrazovanje. Opremili smo vrtić Boško Buha novim nameštajem, donirali udžbenike učenicima starijih razreda osnovnih škola i školske torbe svim osnovcima. Pomogli smo srednjoškolcima da organizaciju stručne ekskurzije i omogućili studentima da u našoj kompaniji obavljaju stručnu praksu, podsetio je zamenik direktora Zidjin Majning.

Podsetio je i da ova kompanija pomaže borskim sportskim klubovima i obećao da će svi ovi programi biće nastavljeni i u budućnosti. Naglasio je da je u razvoj društvene zajednice u Boru Ziđin Majning do sada uložio blizu 350 miliona dinara.

Kompaniji su danas uručena priznanja, a mališani su gostima izveli program na kineskom.

DSC06130 Zijin donacija dostavno vozilo Bambi

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X