Društvo

Današnju blokada puta meštana sela obeležio manji incident i kolo na saobraćajnici. Od sutra najavljena radikalizacija protesta

blokada puta krivelj

 

Drugi dan blokade puta meštana Krivelja, naselja Brezonika, ali i drugih sela u zoni uticaja rudnika bakra, nije doneo ništa novo, jer se menadžment kompanije Zijin, zbog čijih se radova i netransparentnosti blokada organizuje, i dalje ne oglašava niti odgovara na pozive za sastanak.

Đorđe Anđelić iz Oštrelja, na pitanje Ist Media za komentar na stav kompanije da se ne oglašava, smatra da Kinezi imaju podršku vlasti ove države i napominje da je trebalo prvo rešiti problem meštana, pa tek onda dozvoliti rudarenje.

Dragan Ćosć iz Krivelja, jedan od učesnika blokade, kaže da ih kompanija višestruko ugrožava a da se na njihove pozive ne javlja i da pritom saobraćajna policija kažnjava meštane Krivelja, ali ne i pretovarene kamione Zijina koji nanose blato i rudu na njihove puteve.

Danas je zabeležen i manji incident, kada je vozač rovokopača, na kome su bili simboli kompanije Zijin ali ne i tablice, pokušao da probije blokadu. Policija ga je legitimisala, što je dovelo do oduševljenja okupljenih koji su potom na saobraćajnici zaigrali vlaško kolo.

Meštani su za sutra najavili radikalizaciju blokada, ali nisu želeli da odaju strategiju protesta.

Deo atmosfere možete pogledati OVDE

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X