OdbojkaSport

Bor domaćin međuokružnog školskog takmičenja u odbojci

Grad Bor i Ustanova sportski centar bili su  domaćini međuokružnog školskog takmičenja u odbojci. Učestvovale su ekipe iz borskog, podunavskog, pomoravskog i braničevskog kraja. Grad Bor predstavljale su pionirke iz OŠ „Dušan Radović“ i omladinke gimnazije „Bora Stanković“.

Školski sport je izuzetno značajan za razvoj dece i on je jedan od prioriteta finansiranja iz gradskog budžeta. Ovo je jedan vid gde se deca mogu baviti sportom bez treniranja u klubovima i plaćanja članarine. Grad Bor u potpunosti finansira godišnje programe Saveza za školski sport i ovo je samo jedna podsatisfakcija za sve ono što radimo po pitanju sporta u gradu, rekao je Igor Janković, član Gradskog veća zadužen za sport.

Na takmičenju je učestvovalo 16 ekipa (8 ženskih i 8 muških) u kategorijama pionira i omladinaca. Najuspešn u kategoriji pionira bila je ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ iz Požarevca, dok su najbolje pionirke bile iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta. Kod omladinaca prvo mesto je osvojila ekipa SŠ „Miloje Vasić“ iz Velikog Gradišta, a omladinke iz gimnazije „Smederevo“ iz Smedereva, braniće boje svoga grada na Državnom takmičenju koje će se održati od 24 – 28.maja u Karatašu kod Kladova.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Borski karatisti u Super ligi osvojili šest zlatnih medalja

Ist Media

Narodna poslanica novi predsednik Fudbalskog kluba „Bor 1919“

Ist Media
X