Korona

Dr Joksimović: U kovid sistem vraćeno grudno odeljenje. Sve više mladih sa upalom pluća

bolnica bor

foto: arhiva Ist media

BOR – Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, rekao je da je u Boru sve više pacijenata zaraženih korona virusom koji se zbrinjavaju sa težom kliničkom slikom i da većina zahteva kiseoničku potporu a ima pacijenata i na respiratoru.

Svi pacijenti su sa zapaljenjima pluća i situacija je dosta ozbiljna. Dosta je i mladih sa izraženim simptomima. Iako su ranije obolevali mahom stariji, sada imamo i pacijente u četvrtoj, trećoj, pa i drugoj deceniji, upozorio je dr Joksimović.

On je rekao da će, ako se nastavi tendencija porasta broja obolelih, još neka odeljenja ući u kovid sistem. Napomenuo je da je medicinsko osoblje na ivici snage, da postoje problemi sa medicinskim kadrovima jer su pojedini zaposleni upućeni u kovid bolnice van Bora, te je pozvao građane da se pridržavaju svih preporučenih mera zaštite od zaraze.

Trenutno je u Boru korona virusom zaraženo 17 zdravstvenih radnika.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, od poslednjih informacija na teritoriji geada oporavilo se 14 osoba a zabeleženo je 19 novih slučajeva virusa korona, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 49 bolesnika, od kojih su 44 pozitivna na virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu “Rudar” na prvi pregled javila su se 32 pacijenta sa potencijalnim simptomima virusa, zabeleženo je 14 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno 46 pregleda.

Na današnji dan ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora iznosi 382.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X