Društvo

Borskim auto-školama do 28. februara dozvoljeno korišćenje poligona kod Ziđin-a

BOR – Šest borskih auto-škola nastavile su obuku vozača, nakon što im je do kraja februara kompanija Ziđin produžila ugovor o korišćenju poligona koji se nalazi na njihovom posedu.

Dokument o nastavku korišćenja poligona do 28. februara, pod istim usovima, dobili smo od Ziđin-a poštom u ponedeljak. Sada nam ostaje da se nadamo da će vremenski uslovi dozvoliti da se do tada asfaltira deo parcele koju smo dobili od lokalne samouprave. Kontaktirali smo asfaltne baze, ali one neće raditi dok se vremenske prilike ne poboljšaju, rečeno je Ist mediji u auto-školi „Boki“.

Auto-škole u Boru su od prvog januara bile prinuđene da obustave obuku i rad sa kandidatima jer je istekao ugovor i dozvola za korićenje poligona sa nekadašnjim  RTB-om Bor.

Auto-škole su 4. septembra prošle godine poslale molbu Ziđinu da omoguće nastavak korišćenja poligona, a pošto nije bilo odgovora, molbu su poslali i u decembru, i predložili produžetak makar na tri meseca, ali do ponedeljka 11. januara, nije stigao nikakav odgovor, pa je u neizvesnosti bilo oko 1.500 kandidata.

Predstavnici auto-škola su u nekoliko navrata od početka godine direktno zatražili sastanak sa predstavnicima Ziđin-a, ali bez rezultata. Produžetak ugovora je navodno dogovoren nakon pritiska lokalne samouprave prema menadžmentu kineske kompanije.

Rad auto-škola nastavljen je nako što je inspektorka borske Policijske uprave ustanovila da postoje uslovi za obuku kandidata.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X