DruštvoKorona

Slabo interesovanje borskih zdravstvenih radnika za FAJZEROVU VAKCINU

fajzer vakcina

foto: DW

BOR –  Za imunizaciju fajzer vakcinom u Domu zdravlja u Boru izjasnilo se svega desetak zdravstvenih radnika, ali još uvek nema naznaka kada će i za njih one stići u tu ustanovu, jer se imunizacija prvo sprovodi u Kliničkim centrima širom Srbije.

Pre nedelju dana poslali smo spisak zdravstvenih radnika koji su se dobrovoljno prijavili za fajzerovu vakcinu, ali su najavljene i vakcine proizvođača „sputnik V“ i kineske vakcine, pa se nadamo da će broj ljudi za imunizaciju biti veći, rekla je za IST Media direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Ona je dodala da je Domu zdravlja danas dostavljeno medicinsko uputstvo za rusku vakcinu sputnik V. Fajzer vakcine zahtevaju poseban tretman, a borska ustanova ima sve uslove za čuvanje vakcina.

Zamrzivači za čuvanje vakcina dopremljeni su pre tri nedelje iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i spremni smo za akciju vakcinisanja, rekla je dr Radosavljević.

U borskom Domu zdravlja zaposleno je 233 medicinskih i nemedicinskih radnika.

Ona je trenutnu epidemiološku situaciji u Boru ocenila kao ohrabrujuću jer je broj novozaraženih u opadanju.

Manji je broj prvih pregleda što nas ohrabruje a veći je i broj pacijenata koji u covid ambulantu dolaze sa simptomima infekcije, ali su nakon testiranja negativni na prisustvo korona virusa, dodala je direktorka Doma zdravlja.

Prema jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“, u poslednja 72 sata zabeležena su svega dva nova slučaja korona virusa, a ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je 473.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 45 bolesnika, od kojih su 33 pozitivna na virus.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X