Politika

SSP: Iz budžeta grada izdvojiti novac za prijem zdravstvenih radnika sa NSZ

SSP
BOR – Zbog manjka zdravstvenih radnika u Boru, koji zbog zaraze korona virusom ili samoizolacije odsustvuju sa posla,  gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je od Ministarstva zdravlja da odobri prijem lekara i medicinskih sestara koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor.
Ova stranka navodi da su na evidenciji  NSZ Bor bez posla 15 doktora opšte prakse i 108 medicinskih sestara. U isto vreme, Ministarstvo zdravlja i Komisija za nova zaposlenja je odbila zahtev direktora Opšte bolnice u Boru dr Gorana Joksimovića koji se obratio molbom za prijem u radni odnos 30 sestara, 10 lekara i dva radiološka tehničara.
Obratili smo se i gradonačelniku zahtevom da se sva budzetska sredstva, određena za ono što trenutno nije prioritet, preusmere ka rešavanju ovog problema i naveli da ćemo ih u suprotnom smatrati direktno odgovornim za kršenje ljudskih prava svakog građanina Bora koji ne bude dobio adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pomoć, saopštio je SSP.
Ta stranka podseća da se epidemiološka situacija u Boru znatno pogoršava, i da je, zaključno sa 3. decembrom, ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije Covid 19 iznosio 810, a da broj preminulih nije poznat zbog odluke da ta informacija bude centralizovana.
Stranka upozorava i da, usled kolapsa zdravstvenog sistema i velikog broja medicinskih radnika koji su u izolaciji, ne-kovid pacijenti ne dobijaju neophodnu zdravstvenu pomoć i zaštitu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X