Korona

U Boru se situacija komplikuje. Tri pacijenta na respiratorima, postavljeni šatori-čekaonice

satori kovid ambuilanta

BOR – Zbog sve većeg broja zaraženih Borana korona virusom, i višečasovnih čekanja za prijem na Grudno odeljenje i kovid ambulantu „Rudar“ po hladnom vremenu, danas su ispred ta dva objekta postavljeni vojni šatori koji će biti čekaonice, jer se u toku 24 sata ambulantno pregleda i do 100 ljudi.

U improvizovanim čekaonicama, koje je dopremila Vojska Srbije, pacijenti će čekati na pregled, da se utvrdi dijagnostika ili sačekaju rezultati prethodnih pregleda. U njima će biti postavljeni i sistemi za grejanje i osvetljenje.

Do sada je za 41 pacijenta u bolnici dokazano da su oboleli od kovida-19, ali se čekaju rezultati za još njih 26. Sve češće zbrinjavamo pacijente sa teškim i srednje teškim simptomima, dok se tri bolesnika nalaze na respiratorima, rekao je direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

On je dodao da je uglavnom reč o starim pacijentima, ali i da ima obolelih u četvrtoj i petoj deceniji života. Prema njegovim rečima, dodatno se komplikuje situacija sa bolesnicima koji imaju pridružene bolesti, a to su kardiološki, pulmološki i onkološki.

Ako se ovaj trend nastavi, pored Grudnog i Internog odeljenja, bićemo prinuđeni da još neko odeljenje uvrstimo u kovid sistem, rekao je dr Joksimović.

Šatori bolnica

On naglašava da je trenutno zatraženo i 30 zdravstvenih radnika te ustanove, od kojih su četvoro na bolničkom lečenju.

Sve ovo dovodi do zasićenja zdravstvenog sistema, što se za sada ne odražava na kvalitet rada, ali dolazi do dužih čekanja na pregled, kazao je on.

Danas smo zatekli pacijente koji su po hladnom vremenu čekali na pregled i do pet sati.

Na naše pitanje koliko je Borana u međuvremenu preminulo od posledica zaraze kovidom-19, dr Joksimović se pozvao na instrukciju Ministarstva zdravlja, prema kome takve podatke jedino može da objavi Republički krizni štab.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X