Korona

INTERNO ODELENJE u Boru od danas ulazi u COVID SISTEM, pacijenti sa internog sele se na produženu negu

korona virus

BOR – Zbog velikog broja novozaraženih pacijenata korona virusom, kod kojih je utvrđena srednje teška ili teška klinička slika, od sinoć je Interno odeljenje Opšte bolnice u Boru ušlo u covid sistem, dok će se neurohirurgija vratiti svojim pacijentima koji imaju potrebe za hitnim intervencijama.

Prema rečima direktora Opšte bolnice dr Gorana Joksimovića, internistički pacijenti su prebačeni na Odeljenje produžene nege gde će biti pod nadzorom lekara, dok su pacijenti sa koronarne jedinice prebačeni na Odeljenje Centralne intenzivne nege.

I dalje imamo dosta pregleda i oko 70 rentgenskih snimanja, pa zato nema mesta nezadovoljstvu pacijenata ukoliko malo sačekaju na rezultat ili snimanje. Lekari su mesecima iscrpljeni i na izmaku snage a njih 15 je zaraženo korona virusom od kojih su dvoje na bolničkom lečenju. Često imamo pacijente koji preskaču primarnu zdravstvenu zaštitu i odmah dođu u bolnicu, rekao je Joksimović i naznačio da je jutros jedan Boranin samovoljno ušao u crvenu zonu u kojoj je zabranjen pristup pacijentima.

On je dodao da je od 35 pacijenata, koji se leče na Grudnom odeljenju, 24 pozitivno na covid-19, dok se za dvoje čekaju rezultati.

Prema danas iznetim podacima, u prethodna 24 časa ima još 24 novozaraženih osoba na korona virus, četrnaestoro je izlečeno, pa je sa današnjim danom ukupno 250 Borana inficirano korona virusom.

Korona virus potvrđen je i kod još petoro dece koja imaju blagu kliničku sliku, nalaze se u kućnoj izolaciji, a pretpostavlja se da su zaraženi od roditelja. Ostali pacijenti imaju blagu ili srednje tešku kliničku sliku, rekla je direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević.

Dodala je da je u covid ambulanti juče obavljeno 105 pregleda, a od toga broja 80 osoba se javilo prvi put sa simptomima.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X