Korona

U Boru počela kontrola nošenja maski u objektima. Policija legitimisala građane

korona1

BOR, (IST Media) Borski komunalni inspektori u pratnji policije, započeli su kontrolu nošenja maski u zatvorenim javnim objektima, i tom prilikom legitimisano je desetak osoba koje se nisu pridržavale propisanih mera u skladu sa naredbom o uvođenju vanredne situacije zbog širenja korona virusa.

Kako IST Media saznaje u komunalnoj inspekciji, sinoć je obavljena kontrola u borskim trgovinskim i ugostiteljskim objekatima, a protiv osoba koje nisu nosile masku u tim objekatima biće preduzete mere ukoliko se dokaže neopravdanost njihovog postupka.

Inspekcija je sačinila zapisnik sa svima koji se nisu pridržavali mera i fotografisala unutrašnjost objekta, pa će taj materijal biti upućen Republičkoj sanitarnoj inspekciji na dalje postupanje.

Konstatovali smo činjenično stanje na terenu kako bi se utvrdilo da li ima osnova za pokretanje prekršajnog postupka, rečeno je IST Mediji u inspekciji.

Kako je objašnjeno, policija je bila u pratnji inspektora jer građani odbijaju legitimisanje od strane komunalne inspekcije.

Još uvek je nepoznanica koliko iznosi kazna za nenošenje maski. Po uredbi Vlade Srbije ta kazna iznosi 5.000 dinara, a zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđena je sankcija od čak 20.000 dinara.

U Boru je trenutno 46 osoba pozitivno na korona virus, a za samo 24 časa od 39 testiranih osoba čak deset je bilo zaraženo ovom infekcijom.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X