DruštvoPolitika

Novinarima sajta Bor030 dozvoljeno fotografisanje glasanja samo predstavnika vlasti

BOR, (IST Media) Novinarima redakcije internet portala bor030.net danas nije bilo dozvoljeno da fotografišu glasanje kandidata za poslanike opozicije u Republičkoj Skupstini, ali nisu imali problema da fotografišu glasanje predstavnika vladajućih stranaka.

Novinari tog portala su od jutros fotografisali glasanje gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića (SNS)  i kandidate za poslanika u Skupstini Srbije iz SPS i SNS, ali su odstranjeni sa biračkog mesta kada su nameravali da fotografišu glasanje kandidata Vlaške Narodne stranke Predraga Balaševića i Pokreta slobodnih građana Ljubiše Marinkovića.

Urednik sajta bor030 Igor Motrović, rekao je za Ist media da su udaljeni sa biračkog mesta broj 22, koje se nalazi u borskoj Gimnaziji.

Uoči glasanja dobili smo potvrdu načelnice gradske uprave Ljubinke Jelić da ćemo naš novinarski posao moći da obavljamo bez posebne akreditacije, ali nam je predsednik biračkog odbora naložio da to ne smemo da radimo jer nije u skladu sa zakonom rekao je Mitrović.

On je dodao da je predsednik biračkog odbora pozvao načelnicu gradske uprave koja je rekla da nema forografisanja, posle čega su isterani i iz dvorišta škole gde je biračko mesto, i da im je naloženo da mora da se udalje 50 metara.

Mitrović kaže da su se uredno predstavili članovima biračkog odbora, da su imali novinarske legitimacije kao registrovan medij, ali i da su nosili zaštitne maske.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević
X