Društvo

Odložena LICITACIJA ZA KAPIJU GRADA. Novi poziv u TABLOIDU ALO

kapija bora

BOR, (IST Media) Licitacija za kupovinu dela objekta “Kapija grada” površine 1.808,90 m2  u vlasništvu grada, koja je zakazana za sutra, odložena je zbog trajanja vanrednog stanja, a novi rokovi za podnošenje prijava biće naknadno objavljeni u listu „Alo“, rečeno je IST Mediji u gradskoj upravi.

Prema našim saznanjima, do juče, kada je bio poslednji rok za dostavljanje ponuda i dokumentacije, pristigla je samo jedna koverta, a licitacija je najavljena za 30. april

U prethodnom oglasu je navedeno da, ukoliko poslednjeg dana za podnošenje prijava i dalje bude na snazi vanredno stanje zbog pandemije, licitacija će biti odložena i određeni novi rokovi, rečeno nam je.

Kako je objašnjeno, odlaganje je bilo predviđeno u prethodnom pozivu, jer se uzimalo u obzir da zbog cele situacije neko možda neće biti u mogućnosti da dostavi svoju ponudu.

Ponuđač  čija je koverta sa dokumentacijom pristigla, biće obavešten da se licitacija odlaže, a novi poziv i rokovi  za podnošenje prijave i dokumentacije biće objavljeni u tabloidu „Alo“.

Novi rokovi očekuju se po prestanku vanrednog stanja, a kao jedan od najozbiljnijih kupaca pominje se kineska kompanija Ziđin Rakita koja radi na otvaranju rudnika Čukaru Peki kod Bora.

Da podsetimo da je Grad Bor raspisao Oglas za javno nadmetanje dela objekta “Kapija grada” površine 1.808,90 m2 a početni iznos kupoprodajne cene iznosi 620.000 evra.

Ovaj objekat upisan je kao zajednička svojina grada Bora i “Serbia Zijin Bor Copper”. Kako je navedeno u oglasu, po Planu generalne regulacije objekat je u nameni “sport i rekreacija” i nema upotrebnu dozvolu.

Budući kupac je u obavezi da prilikom zaključenja Ugovora o kupoprodaji dostavi jedan od instrumenata obezbeđenja plaćanja, bankarsku garanciju, menicu ili drugi instrument obezbeđenja plaćanja.

Zainteresovana lica dužna su da za učešće u licitaciji uplate garantni iznos od 10% od početnog iznosa.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X