Korona

Uradite online test SAMOPROCENE SIMPTOMA VIRUSNOG OBOLJENJA

Portal eZdravlje Ministarstva zdravlja Republike Srbije na web adresi https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/, omogućava vam da popunite upitnik samoprocene simptoma, a na osnovu odgovora dobićete smernice o daljem postupanju. Ako ostavite broj telefona i vaši odgovori ukažu na sumnju na COVID-19, pozvaće vas lekar na pregled u Domu zdravlja.

Najjednostavniji način pristupa upitniku je putem podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja. Prijavom na ovaj način dobićete pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom.

Da biste započeli popunjavanje upitnika, potrebno je da se registrujete upisivanjem LBO broja sa vaše zdravstvene kartice, i broja kartice koji se nalazi ispod bar koda (kao na slici dole).

 

Kako funkcioniše TEST SAMOPROCENE:

Svrha ove samoprocene, kao i pitanja koja će biti postavljena je da identifikuje osobe kod kojih postoji osnovana sumnja za COVID-19 infekciju. Pitanja koja se postavljaju se tiču simptoma i potencijalne izloženosti SARS-CoV-2 virusu, te je neophodno da veoma ozbiljno shvatite odgovaranja na postavljena pitanja.

Od vas će se tražiti da opišete trenutne simptome, druga oboljenja, putovanja van Srbije, podatke o kontaktima i mesto kontakta

Trijaža testova samoprocene se radi na osnovu trenutno aktivnih algoritama trijaže koje je definisala struka. Sa izmenom situacije može doći do adaptacije algoritama trijaže.

Samoprocena ni na koji način ne zamenjuje mišljenje, pregled, dijagnozu, terapiju ili bilo koji drugi vid medicinske usluge koja se vrši od strane lekara.

Korisnici koji imaju tešku kliničku sliku ili teške respiratorne probleme trebali bi da se jave u nadležnu infektivnu bolnicu ili epidemiološku službu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X