Kultura

Borski bend Poez11a osvojio publiku BUNT RTS top liste i izbacio treći singl

POEZ11A

BOR, (IST Media) Borski bend Poez11a drugim singlom pod nazivom Talasi osvojio je titulu hita oktobra na Bunt RTS Top listi, a upravo su objavili treći singl Samo mi kojim najavljuju koncert u sali borske Muzičke škole u subotu 7. decembra.

Bend je nastao prošle godine i plod je dugogodišnje saradnje gitariste Željka Ljubića Pitija (ex Goribor) i tekstopisca i vokala Ivana Ilića. Njima se priključuju bubnjar Darko Urošević (ex Goribor) i basista Duško Spasojević a kasnije se pridružuju i Jelena Ilić na violini, Vukašin Jelenković na klaviru, i Dragoljub Ranđelović na harmonici, na basu i gitari Miloš Đurić i na klavijaturama Bojan Bojković Profa.

Poez11a je matematika duša u kojoj je 1+1=11. I upravo na taj način, svako od članova benda unosi svoj unutarnji doživljaj sveta kroz muzički izraz, koji u zbiru daje komentar, ali i slutnju vremena u kome živimo ukoliko vreme kao takvo postoji, kaže frontmen benda Ivan Ilić koji iza sebe ima dve objavljene knjige poezije – Ledeno prepodne i Eshatolog.

Prvi singl pod nazivom Čekajući sreću objavljen je juna ove godine. Mix i mastering prvog singla odrađen je u Studiju Destilerija, produkciju potpisuje Petar Rudić (Mravi, Svi na pod), a spot Ivan Ilić. Autor spota Samo mi je Milan Stošić i u njemu se pojavljuje Jovana Ćopić.

U Poez11a kažu da žanrovski pripadaju pop muzici sa elementima bluza i psihodelije, ali da je osnovna ideja ovog sastava promocija autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

Dobrim poznavaocima opusa Goribor svakako neće promaći da kroz Poez11a provejava atmosfera tog, sada već kultnog borskog benda koji je punio sale od Vardara pa do Triglava, zaokruživši sve nastupom u “The 100 Club” u Londonu 9. novembra 2012. godine.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

[NAJAVA] Beogradski džez kvartet u Muzičkoj školi

Ist Media

Bor kroz vekove: tragovi rudarstva od bronzanog doba do danas

Ist Media
X