RukometSportTema danaНекатегоризовано

Boranke čuvaju drugo mesto, savladan Požarevac

BOR (IST Media, Vladan Tričković) Rukometašice RTB Bora su u derbiju desetog kola Super B lige za dame savladale Požarevac 30-24. Ovom pobedom Boranke su se učvrstile na drugom mestu na tabeli sa 16 bodova, dok tim Požarevca ostaje treći sa 13. 

 

12894465_10208546504891322_429815894_o
Boranke su u meč ušle bojažljivo, na poluvremenu sa golom zaostatka, ali je u drugom delu igre sve došlo na svoje

 

Hrabrom i požrtvovanom igrom borski tim je izvojevao značajnu pobedu koja ih za još jedan korak približava elitnom rangu. Trema i težina prvog prolećnog meča je učinila svoje pa je rezultat na poluvremenu zabrinuo sve poklonike rukometa u velikoj dvorani Sportskog centra u Boru, 13-12 za gošće.

 

Kako je počelo drugo poluvreme Boranke su jasno stavile do znanja gošćama šta ih čeka u nastavku. Za deset minuta rezultat je otišao na plus četiri i do kraja meča održavala se razlika koja je na kraju utakmice iznosila plus šest. Na dušu sudija ide veliki broj isključenja, naročito suđena domaćem sastavu, koja nisu bila opravdana. Odlična realizacija, snaga i visoka fizička priprema su donele prevagu u korist borskog tima.

 

12887454_10208546505811345_560868105_o
Ovaj tim Bora ima znanja i snage da dođe do Prve lige Srbije

 

Ono što raduje je veliki broj mladih i talentovanih igračica koje su budućnost Ženskog rukometnog kluba u Boru. Uz par pojačanja, tim bi bio konkurentan u Prvoj ligi Srbije, a to bi bila i odlična prilika da mlade igračice sazrevaju uz iskusnije dame koje bi svoje znanje i iskustvo nesebično prenosile.

 

U narednom kolu Boranke dočekuju poslednjeplasirani Radnički iz Svilajnca koji je još uvek bez bodova.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Borski karatisti u Super ligi osvojili šest zlatnih medalja

Ist Media

Ubedljiva pobeda rukometašica Bora u derbiju

Đorđe Živković
X